Прекрасно е най-накрая да срещнеш човек, който те допълва и с когото виждаш общо бъдеще, но никак не е лесно да съхраним една връзка – независимо дали сме в самото ѝ начало, или вече от години сме заедно – факт е, че всички допускаме грешки!

Затова днес сме подбрали 5 от най-големите и често разпространени грешки, които ние, жените, допускаме в различните етапи от връзката:

1. В самото начало: Започваме връзка твърде бързо

Страхът от самотата е основен фактор за тази грешка, но ако искаме да имаме здрава и дългосрочна връзка, трябва да избираме партньора си мъдро. Ако наскоро си приключила друга връзка, дай си време да останеш сама и да прецениш какво наистина търсиш в половинката си. Не се примирявай с кого да е само защото не искаш да си сама.

2. След няколко месеца: Пренебрегваме основни недостатъци и си мислим, че нещата ще се променят с времето

Заедно сте от няколко месеца, сексът е страхотен, искаш да прекарваш цялото си време с него и тайно планираш сватбата ви. Проблемът е, че има нещо голямо, което те тревожи. Той сякаш пие повечко, обича да залага, имате съвсем различни възгледи за отглеждането на децата, често не е съгласен с поведението ти... Въпреки че това са доста тревожни признаци, ти си казваш, че след време нещата ще се променят и той ще си смени мнението. Лесно е да гледаме на връзката ни през розови очила, но е важно и да слушаме интуицията си. Такива неща могат да се превърнат в сериозни проблеми.

3. След година: Губим връзка с приятелите си

Всички познаваме поне една приятелка, която е започнала сериозна връзка и изведнъж се е изпарила (или пък ние самите сме били тази приятелка). Днес не е лесно да балансираме между работата, любовния живот и социалния ни кръг. И въпреки че ни се иска да прекарваме цялото си време само с любимия, не бива да бъдем като залепени, а да поддържаме връзка и с приятелите си. Ще си благодарна, че си го направила, когато имаш нужда от рамо, на което да поплачеш, защото сте се скарали. Освен това е хубаво двамата да имате и интереси извън връзката ви – по този начин няма да си омръзнете.

4. Когато заживеем заедно: Не обсъждаме финансовите въпроси

Не е лесно да се говори за пари. Даже бихме казали, че никак не е секси, но трябва да го направите. Ако изплащаш кредити – кажи му. Ако неговата заплата е няколко пъти по-голяма, но сте решили да си поделяте разходите по равно, накрая това може да събуди у теб гняв и ненавист. Обсъдете как и двамата си представяте нещата и се опитайте да постигнете консенсус още в самото начало, защото е факт, че парите са в основата на много семейни скандали.

5. След 5 години заедно: Навлизаме в рутина

Когато сте от дълго време заедно, е много лесно да се отдадете на рутината, защото е по-удобно. Не че е лошо да си поръчвате пица всяка сряда и да гледате сериали в леглото, но във връзката ви трябва да има разнообразие, за да не се разделите накрая заради скуката, която ви е налегнала. Не е възможно да запазите страстта, която сте изпитвали в самото начало, но и не бива да се примирявате. Не спирайте да се развивате като личности и като двойка – само така връзката ви ще остане здрава цял живот.