Красивите жени винаги са били център на общественото внимание и обект на обсъждане. Вследствие на това са се оформили някои особено нечестни стереотипи за тях, които до ден днешен продължават да получават отзвук. Ето и основните:

Глупави са

Това може би е най-универсалният стереотип за красивите жени. На много хора им се ще да има някаква природна закономерност, според която, ако едно нещо ти е дадено, то друго ти е отнето. В крайна сметка обаче всичко опира до ген и това дали си красавица или не няма никакво отношение към умствения ти багаж. Както и обратното – ако си леко грозновата, далеч не е задължително да си умна. Примери - бол.

Всички врати са им отворени

Действително една красива жена печели внимание с външния си вид, но то не винаги работи в нейна полза. Понякога хората се смущават от нечия красота и подхождат преднамерено негативно към човека, който я притежава. Ако приемем, че някой би те наел на работа, само защото си хубавица, то също така друг може да не те вземе само и единствено, заради същото.

Арогантни и недостижими са

Друг популярен предразсъдък относно хубавите жени е, че те винаги са с прекалено високо самочувствие и не може да се говори с тях. Много често действително никой не говори с тях, именно защото не посмява. Парадоксално или не, светът е пълен с повече красиви самотни жени, отколкото с по-семпло изглеждащи дами. Вторите понякога по-лесно се обвързват и установяват, просто защото никой не се страхува да ги доближи.

Прекалено суетни са

Това, че една жена изглежда добре, далеч не означава, че е най-големият нарцис на света и се гледа в огледалото през 10 минути. Някои хора просто по природа са надарени с определени качества и дори да не са особено суетни, малко внимание е необходимо, за да изпъкнат. Странното е, че прекаленото контене всъщност цели по-скоро да прикрие някои недостатъци, отколкото да подчертае преимуществата във външния вид на една жена.

Златотърсачки са

В България, а и в целия свят, има доста поводи хората да смятат точно така. А именно - че красивите жени преследват богаташи. И отношения с хора без пари не ги интересуват. И въпреки че повечето златотърсачки действително са привлекатели на външен вид, не съществува закон, според който всяка красива жена задължително цели само материални изгоди в отношенията с мъжете. По улицата на прекрасната ни родина е пълно с невероятни момичета, които ходят, хванати за ръката от съвсем нормални мъже със съвсем нормални професии.

Мъжемелачки са

Това, че една красива жена може да има много мъже, не означава автоматично, че го цели. Повечето жени, независимо от външния им вид, имат нужда от сходни неща – любов, внимание, разбиране, разговор, подкрепа. За жалост обаче често красивите жени са третирани като трофей от страна на мъжете и съответно започват да развиват реципрочни навици и да третират останалите по така. Митът пък, че са използвачки, е наличен, просто защото много хора сами си предлагат непрекъснато услугите, очаквайки тайно нещо в замяна, а когато не го получат, лепят етикети.