Защо продължаваш да си падаш по грешния мъж?

Родителите ти са те научили да не обиждаш хората, например да ги наричаш „идиоти". Но нека бъдем честни, някои хора са си спечелили този етикет с основателна причина.

Ако си имала лош късмет в отношенията си, може да се чувстваш като магнит за такива мъже. Някак си те продължават да те намират. Но има по-правдоподобно обяснение – ТИ самата си привлечена от такива момчета и ти си тази, която е отговорна за нарушаването на модела. Ето и 7 причини защо си привлечена от тях:

1. Самоуважението ти е нестабилно

Някои хора са по-склонни да се справят с грубо поведение и отношение и това често се свежда до липса на вътрешна сила. За да имаш здравословни отношения, трябва да очакваш към теб да се отнасят с достойнство и порядъчност. Мъжете могат да усетят липсата на самоуважение и да се възползват. Уважавай себе си и очаквай това и от другите.

2. Обръщаш прекалено внимание на външния вид

Очевидно е, че обществото ни е обсебено от външния вид, на това обръщат внимание и хората. Такава е човешката природа. Проблемът е, че външната красота не е надежден идентификатор за вътрешната доброта. Първоначалното привличане те кара да започнеш взаимоотношения и едва по-късно откриваш, че добрия външен вид и очарователната маска крият не толкова добро поведение.

3. Не слушаш приятелите и семейството си

Ако си излизала с подобен човек преди, хората, които ги е грижат за теб, са ти казвали: "Защо си с този човек?" Слушай онези, които се опитват да те защитят и искат най-доброто за теб. Попитай близките си за мнението им, тъй като те може би виждат неща, които ти не можеш.

4. Не си се поучила от преживяванията си

Старата поговорка гласи: "Измами ме веднъж, срам за теб, измами ме два пъти, срам за мен." Когато се изкушиш да излизаш с друго подобно момче, помисли отново за предишните си отношения и всички главоболия и разбито сърце, което са ти донесли. Поучи се от тези преживявания, за да ги избегнеш в бъдеще.

5. Винаги си готова да направиш компромис

Експертите ни казват колко е важен компромисът за хармонията в една връзка. Но компромисът за плановете за почивните дни или работното време НЕ означава компромис относно поведението на дадено лице. В списъка на почти всички присъстват неща като "честност, уважение и лоялност". Те са основни човешки качества и с тях не бива да се прави компромис.

6. Мразиш да бъдеш сама

Някои хора мразят мисълта, че биха могли да останат сами до края на живота си. Други не могат да прекарат още една петък вечер пред телевизора сами. Това ги кара да се примиряват с грубо отношение. Мисленето, че "не толкова добрият партньор е по-добър от никакъв" не е вярно. Разшири социалния си кръг, бъди готова за по-добри перспективи и остави неподходящия, за да намериш истинската си половинка.

7. Мислиш, че можеш да промениш неподходящия

Може би си много романтична или имаш нужда от някого, когото да "поправиш". Или може би си прекалено оптимистична. Винаги е възможно някой да стане по-добър и по-учтив, но е вероятно този човек дори да не осъзнава необходимостта си от промяна. Отговорността да се промени е негова, а не твоя.

Осъзнай, че заслужаваш нещо по-добро и го намери.