„Приятелят е този, който те кара да повярваш лесно в себе си“ – Хейди Уилс

Нормално е да имаш повече от един близък приятел, особено докато растеш, когато това би било огромен плюс. Знаеш ли обаче, че не бива да се концентрираш само върху едно приятелство, защото това не е никак здравословно за теб. Ето кои са приятелите, които за нищо на света не бива да допускаш да напускат живота ти:

1. Приятелят, който е винаги позитивен

Важно е да имаш такъв човек до себе си, за да ти показва колко прекрасен е света, а не постоянно да се паникьосваш за различни неща. Този човек може да ти помогне да израснеш, като той е по-добър и от добра диета. Той е онзи, който ще те успокои, ако имаш лош ден, и ще ти даде целия оптимизъм, от който се нуждаеш. Най-добрият ти приятел е този, който ще те накара да се смееш и ще направи деня ти по-хубав само с една усмивка.

Според проучвания хората, които мислият по-позитивно, могат да се справят по-добре със стреса. Те са по-малко склонни към това да развият някаква болест. Позитивният приятел ще изкара най-доброто от теб. С неговата подкрепа ще постигнеш целите и мечтите си и ще се научиш как да виждаш изход от всяка ситуация.

2. Приятелят, който е бунтар

Това е приятел, който не толерира безсмислиците. Бунтарът е някой, който силно вярва в нещо, защитава възгледите си и не се страхува да наруши правилата. Имаш нужда от този вид приятел в живота си в моментите, в които се чувстваш като с вързани ръце.

Този тип приятел няма да ти обърне гръб. Ще те накара да направиш нещо неочаквано, ще те окуражи и вдъхнови да излезеш от зоната си на комфорт, за да си готова да се изправиш пред живота сама. Той винаги ще ти напомня, че ти можеш, и ще бъде онзи глас в главата ти, който ти казва "Давай! Всичко зависи само от теб!", когато си мислиш, че не заслужаваш нещо.

3. Приятелят, който те изгражда

Може да има моменти, в които ще си мислиш, че няма изход. Правиш грешки и имаш нужда от съвет. Този приятел е твоят съветник и този, който ще те мотивира всеки ден. Той ще инвестира времето и енергията си в това ти да израснеш, винаги ще има време да сподели нещо интересно с теб или просто ще ти предложи заедно да отидете на фитнес. Той ще ти препоръчва различни курсове и ще ти помогне по пътя към успеха.

4. Приятелят, който ще прави с теб всичко

Този човек е Робин, а ти си Батман, той е Клайд, а ти си Бони. Той има същите интереси като теб – храна, хобита, политика, песни, филми, книги. С него ти винаги можеш да водиш разговори, ще ти помага да се измъкнеш от работа, да пропуснеш парти. Нима всички ние не се нуждаем от именно такъв човек! Това е онзи, на когото можеш да се довериш да пази тайнтие ти, а дори и паролите ти. На него звъниш, когато планираш нещо голямо или просто ти е скучно в 2 през нощта.

Вие, заедно, правите едно цяло и постигате много неща. Мислите еднакво, а ако имате конфликти, не се сърдите дълго, защото няма кой друг да слуша идеите и преживяванията и на двама ви. Истински се нуждаете един от друг и сте сродни души.

5. Приятелят, който е много чувствителен

Този тип приятели са като голямата сестра, загрижената майка или мъдрата ти баба. Чувствителният приятел ще те насочва, когато имаш проблем. Разговорите с него не само ще са успокояващи, но и ще те мотивират да постигнеш целите си и да видиш новите възможности. Той винаги ще те предизвиква, ще задава точните въпроси и ще знае правилния отговор. Този тип приятел ще ти дава сигурност и комфорт, за да можеш да споделиш всичко, без да се тревожиш, че ще те съди. Точно обратното - той ще ти дава мъдри съвети и ще изпълва живота ти с позитивизъм.

Най-важното е, че той ще ти дава идеи, но ще уважава и мнението ти за всяко нещо!

6. Приятелят с правилните връзки

Той е човекът, който познава правилните хора за всяка ситуация, както и този, който ще ти остане верен приятел дори ако ти се наложи да влезеш в затвора. Този приятел ще ти помогне много да изградиш правилните познанства, ще те води навсякъде и ще ти дава някой и друг съвет относно социализирането, когато се намираш в безизходица. 

Всеки има нужда от такъв човек в живота си, за да не се притеснява, ако нещо се случи.

7. Приятелят, който е винаги в живота ти

Възможно е този човек да е до теб от детството ти. Вие сте израснали заедно и винаги сте били един до друг, каквото и да се е случвало. Нормално е всеки да поддържа връзка с хора от миналото си, но контактът с точно този приятел е нещо много, много, много по-специално!

Той е бил до теб, когато си била долу, но и когато си жънела успех след успех – в основното училище, в гимназията, по време на сериозни връзки, през първия път, в който са разбили сърцето ти, в университета, на сватбата ти и след раждането на децата ти...

Връзката с този приятел е толкова силна и от такова голямо значение, че е съвсем нормално да можете да си говорите за всичко без проблеми. Не се учудвай, че той ще е винаги до теб, а ти ще си винаги до него!

Кръгът от приятели може да не е голям, но е важен за всеки един от нас, защото ни учи на много в живота и ни дава необходимата опора и вяра в самите нас!