Скорпиони, привеждането на вашите финанси в ред ще е ваш основен приоритет през 2023 г. Успехът в това начинание е гарантиран, стига да не се отдавате на бездействие, а да бъдете смели. Ще са ви необходими пряко действие, постоянство и много усилия, за да подобрите материалното си положение. Имате страхотни планове, искате да пътувате повече и ще откриете, че успехът ви идва от август нататък, тъй като щастливият, уверен Юпитер започва да пресича небето ви след това. Ще откриете, че можете да получите всичко, което искате, във всяка област на живота си. Имате силите за това, отделете време да планирате и да определите приоритетите си и просто бъдете концентрирани.

Не се страхувайте да надминете себе си

През 2023 г. ви предстои да завършите някои започнати през мината година начинания. Ще бъдете по-смели и определено трябва да се възползвате от прилива на енергия, за да постигнете дори повече от очакваното. Ще бъдете по-стабилни по отношение на своите цели и амбиции, оставяйки ината и страховете настрана. Колкото и да сте вдъхновени в кариерно отношение обаче, през първото тримесечие на годината се въздържайте от поемането на обвързващи ангажименти или предложения за сътрудничество.

Всичко си има цена

Парите са тема, която ви вълнува от няколко години насам и финансовите печалби не закъсняват през 2023 г. Научавате се да оценявате силата на интуицията, освен тази на логиката и рационалното мислене. Доверете се на инстинктите си и ще се развиете в благоприятна посока професионално. Въпреки това, според хороскопа за Скорпион 2023, просперитетът идва с много упорита работа. Склонни сте да правите дори повече, отколкото началниците ви изискват от вас. Скорпионите с вече установени кариери предстои да напреднат тази година, но това си има цена. Ще усетите тежестта на повечето отговорности и грижи. Бъдете внимателни в балансирането на личния и професионалния живот и не пренебрегвайте домашните си задължения. Дори времето у дома да е по-малко заради работата ви, положете усилия наистина да обръщате внимание на близките си, когато можете, а не да сте ангажирани с мисли за професионалните предизвикателства. Бъдете сигурни, че хората, които ви обичат, усещат разликата, дори да не ви го казват.

Следвайте сърцето си, но не прибързвайте

Според хороскопа за 2023 на Скорпион, вашият седми дом на любовта и брака не е Дом на силата през първата половина на годината. Това означава, че нещата ще се запазят както са били досега – семейните ще останат такива, а необвързаните няма да имат сериозни възможности да променят статута си. Това ще ви накара да нагърбите любовния си живот за известни време, но неглижирането носи рискове за отношенията. Не приемайте партньора си за даденост и не пренасяйте напрежението от офиса у дома. Възможно е да имате разногласия относно здравословни проблеми.

Необвързаните скорпиони ще бъдат по-агресивни в любовта, особено след месец май. Може да се зарадвате на нови взаимоотношения, но по-сериозното обвързване е най-добре да се отложи за известно време. Нека любовта ви се развива бавно. Ако пришпорите събитията, възможно е да сгрешите и се разкайвате за решенията си в дългосрочен план. И все пак за необвързаните има много несериозни любовни възможности през цялата година. Тези възможности са съвсем близо до вас, може би включващи стари тръпки, но тези флиртове, макар и забавни, вероятно няма да доведат до брак. И така е по-добре. Извлечете максимални ползи от ситуациите и си направете изводите за това, което търсите занапред.