Мигрената е като нежелан гост, койтo идва внезапно и от когото е трудно да се отървете. Ако страдате от главоболие, знаете колко трудно може да бъде. Разбира се, можете да взимете хапчета или да правите упражнения, за да се опитате да излекувате болката си, но тези средства са временни, което означава, че главоболието ви винаги може да се върне.

Има и друго нещо, което можете да направите - да промените храненето си.

Въпреки че има някои храни, които предизвикват мигрена, има и други, които могат да ви помогнат да изградите защита срещу нея и да я предотвратите без усилия. Открихме 8 хранителни продукта, които трябва да консумирате всеки ден, за да спрете главоболието.

1. Авокадо

В случай, че имате нужда от още причини да обичате този прекрасен плод, авокадото също се бори с мигрената. Богато на антиоксиданти като лутеин и зеаксантин, авокадото може не само да накара силното ви главоболие да изчезне, но консумирането му също може да го „държи на разстояние“.

2. Смокини

Смокините са полезни за телата ни по подразбиране, но също са полезни при справяне с мигрена. Според специалистите плодът съдържа калий, който помага за намаляване на възпалението и „държи“ главоболието далеч.

3. Сьомга

Пълната с омега-3 мастни киселини и витамин В-2, консумирането на сьомга предотвратява тромбоцитите от струпване - процес, който е отговорен за честите главоболия. Освен това намалява възпалението и ви помага да се борите като цяло с мигрената.

4. Сладки картофи

Сладките картофи са не само вкусни, но и помагат в борбата с мигрената. Богати на витамин С, витамин В1 и калий, консумацията на сладки картофи, когато страдате от главоболие, ще намали болката.

5. Диня и моркови

Тъй като пиенето на вода помага, когато страдате от мигрена, консумирането на храни като диня, моркови, краставици и целина също може да работи във ваша полза. Дехидратацията е една от водещите причини за главоболие, затова не забравяйте да поддържате нивото на водата под контрол.

6. Киноа и къдраво зеле

В допълнение към всичките им други ползи за здравето, киноата и къдравото зеле помагат и за предотвратяване на мигрена. Съдържаща рибофлавин, магнезий и желязо, киноата държи мигрената далеч, докато къдравото зеле има омега-3 и фибри, което го прави най-добрата защита срещу пулсиращи мигрени.

7. Кисело мляко

Според проучвания рибофлавинът, част от витамин В, е най-ефективен срещу мигрена, а киселото мляко е богато на него. Добавете кисело мляко към ежедневното си хранене, ако страдате често от пристъпи на мигрена и наблюдавайте резултатите.

8. Лимонов сок

Съдържащ високо количество витамин С, лимоновият сок е известен със своите ползи за здравето и борбата с мигрената е една от тях. Всеки път, когато страдате от пулсиращо главоболие, просто смесете малко лимонов сок в чаша вода, добавете 2 чаени лъжички сол и го изпийте. Това ще намали възпалението и ще ви накара да се почувствате по-добре за нула време.

Бонус - каша с канела

Вземете няколко пръчици канела и ги смелете на прах. Добавете малко вода към тях, превръщайки сместа в гъста каша. Нанесете я върху слепоочията и челото си, когато имате пристъп на мигрена. Това естествено домашно лекарство се бори с нея и успокоява болката. Измийте пастата след 25-30 минути.

А вие на какви лекарства се доверявате, когато става дума за мигрена?