Ти заслужаваш да бъдеш щастлива.

Понякога чудиш ли се дали нещата някога ще се подобрят?

Не става дума само за доходите ти, но и за дните, в които си сама у дома след дългия работен ден – замисляш ли се “Божичко, нима това е всичко, което имам в живота си?

Чувството за самота и нещастие е болезнено, когато си сама. Но то може да продължи, дори когато си омъжена или имаш сериозна връзка.

Понякога се чувстваш като робот, който изпълнява определени действия всеки ден, просто защото така е програмиран. Поне се срещаш с приятели, но дълбоко в себе си знаеш, че след като срещата ви приключи, ти отново ще се почувстваш самотна.

1. Забрави за стандартните съвети на околните

Трябва сама д откриеш кое е добре за теб и кое не. Не си мисли, че откриването на страстта ти към живота е лесна задача, която не отнема много време. Разнообразието в ежедневието ти и срещите с различни хора са път към опознаването на самата теб и откриването на истинската ти страст.

2. Силата е в теб

Ти си автор на живота си. Независимо какво се случва или не се случва, силата е в теб. Ти сама контролираш и взимаш решенията си.

3. Спри да се бориш

Когато се съпротивляваме, отричане или избягваме нещо, ние отлагаме възможността да бъдем щастливи. За да победим, е необходимо да се изправим лице в лице с проблемите, за да се доближим до щастието.

4. Цени настоящето

Запомни, че настоящето е перфектно. Повтаряй си тези три думи, поеми дълбоко дъх, разшири кръгозора си и ще намериш скритите уроци, които поднасят дори и най-трудните моменти.

5. Бъди благодарна

Защо е важно да бъдем благодарни? Защото по този начин менталното и емоционалното ни здраве се подобрява, мислите ни стават по-позитивни, което води до по-здравословен живот.

6. Не бъди прекалено строга със себе си

Приеми се такава, каквато си. Усъвършенствай познанията и уменията си, покорявай всеки връх с малки стъпки и ще постигнеш желанията си.

7. Чашата е наполовина пълна

Не се вглъбявай само в проблеми, а погледни през тях, за да видиш положителното. Не бъде черногледа, а се усмихвай повече.

8. Научи се да бъдеш сама със себе си

Не бива да очакваш, че щастието ти зависи от някой друг, когато все още не си срещнала. Щастието се намира вътре в теб и ти сама трябва да го пуснеш на свобода.

9. Намери начин да “възпламениш” щастието си

Поговори с близки приятели, които те познават много добре. Те могат да ти припомнят ситуациите, в които са те виждали истински щастлива. По този начин ще знаеш към какво трябва да се стремиш.