1. Връзката им няма да заеме 100% от живота им, но те ще вложат 100% от себе си във връзката си.

За амбициозните момичета е важно да имат приоритети и неща, на които държат и които са извън връзката им. Но това не значи, че не се раздават за човека до себе си. Напротив. Правят го, без да се замислят, защото са такива във всичко, с което се „захванат”.

2. Те не търсят предизвикателства, а някой, който да предизвиква.

Амбициозните момичета не обичат играта на котка и мишка. Не обичат бягането и гоненето. Вместо това, те искат да са с някой, който ще ги предизвиква да израстват ежедневно. Някой, който ще ги провокира да развиват потенциала си.

3. Не се страхуват да направят първата крачка.

Ако вярват, че помежду ви наистина има нещо, aмбициозните момичета няма да чакат безучастно да предприемете нещо. Ще дойдат при вас и ще ви покажат, ще ви кажат какво изпитват към вас. Без притеснения и без задръжки.

4. Не търсят да бъдат нечия „удобна женица”.

Идеята да играят безгласен придружител на мъжа до тях и да се съгласяват с всичко, макар и с цената на подаръци и глезене, е недопустима за амбициозните момичета. Те искат някой, който да бъде техен партньор, а не техен лидер. Защото самите те са лидери.

5. Знаят, че да си силен и емоционален не са две взаимноизключващи се неща.

Амбициозните момичета са силни, уверени в себе си, интелигентни. Знаят как да се справят сами. Не обичат да молят за помощ. Също така са наясно, че това не ги прави по-малко раними и уязвими. Въпросът е дали и мъжът до тях го знае...

6. За тях интересният разговор не включва колко пари правиш.

Амбициозните момичета не се впечатляват от подобни неща. Те предпочитат да говорят с мъжа срещу себе си какво обича, какво го вдъхновява, какво кара кръвта му да кипи, какво пали страстта му за живот...

7. Те харесват хора с големи цели, хора, които се стремят да живеят вдъхновено.

Чувстват се най-добре в компанията на мъж, който иска нещо повече от средностатистическата представа за щастлив живот. И тук не става дума за това, че мъжът трябва да е изпълнителен директор на някоя огромна компания. А просто че трябва да е достатъчно смел, за да следва вътрешния си глас.

8. Няма да те чакат вечно.

Ако те обичат, ще ти дадат време да прецениш дали изпитваш към тях същото. Но когато се уверят, че не си готов за тях, ще си тръгнат. Няма да те молят. Няма да те увещават. Защото знаят, че времето и емоциите им са твърде ценни, за да ги хабят за изгубени каузи.

9. Те не търсят идеална любов като в приказките, а просто истинска и силна любов

Не фантазират за рицари на бели коне и сватбена рокля като на принцеса. Единственото, което искат, е някой, който да обича такива, каквито са. Някой, който ще ги подкрепя. Някой, който ще ги насърчава да преследват мечтите си.

Автор: Ким Куиндлен