Те не са толкова наивни, колкото изглеждат. И разбират, че всяка следваща любов може да бъде също толкова краткотрайна, колкото предишната. Но имат право да се насладят на това прекрасно време, когато новото чувство, едва избухнало, носи невероятни емоции.

1. Да, те са наясно, че очарованието на новата любов може да ги накара да гледат на нещата през розови очила. Нека вярват в любовта от пръв поглед (или от първия разговор), това не означава, че са глупави и наивни. Те дори са готови да се съгласят, че все още не познават добре този човек. И какво от това? Родителите не познават новородените си деца, но ги обичат. Както и да завършат тези отношения – чувствата в настоящия момент са истински.

2. Дори ако всичко свърши зле - това не означава, че не е трябвало да се надяват и да планират нищо. Вие няма да се откажете да пътувате през отпуската, само защото след това ще се наложи да се приберете у дома?

3. Защо са всички тези предупреждения? Сега тя е щастлива, а дните ѝ са пълни с радост и удоволствие.

4. Страхувате се, че тя ще се раздели с това момче и ще страда? Тогава и домашни любимци не трябва да си вземате: после те ще умрат и ще плачете. И "Титаник" не трябва да се гледа – на всички е известно, че има тъжен край.

5. В какво тогава си струва да се влага време, енергия и нерви, ако не в любовта?

6. Тя не очаква, че всичките й приятели непременно ще харесат поредния ѝ избраник. Тя прекрасно разбира на кого е симпатичен той и на кого не.

7. Не е задължително любовта да свърши със сватба, един куп деца и построяването на дом - мечта. Романът, продължил само няколко месеца, може да стане най-важният в нейния живот. Стойността на отношенията не се определя от продължителността, а от тяхната емоционална интензивност и отпечатъка, който оставят в живота ви.

8. Никога не знае в кого ще се влюби и за дълго ли ще е. Може това да е съученикът ѝ, с когото си говореха по цяла нощ. Или човекът, с когото прекара само една нощ, но той беше толкова нежен, че я накара да се чувства доста по-уверена, отколкото преди. Или онзи, когото току-що срещна, но вече не може да си представи живота без него. Възможно е след това чувството да изчезне толкова бързо, все едно не го е имало, но любовта е прекрасна сама по себе си.

9. Понякога познавате, казвайки на влюбеното момиче, че прави грешка. Помните ли когато девойката беше на 15 години и ѝ се усмихна продавачът на сладолед, но тя дълго не можа да забрави неговия лъчезарен поглед и случайното докосване на пръстите им, когато й подаде сладолед? Да, може това да не е било истинска любов. Но не й казвайте: "Нали те предупредихме!" Тя трябва да се убеди в това сама.