Не знаем за вас, но ние обичаме началото на новия сезон, особено началото на есента/зимата. Когато листата стават огненооранжеви и сменяме летните си обувки със зимни, не можем да не се потопим в усещането за връщане към училище, изваждаме любимите си плетива и добавяме някои нови тенденции в гардероба си. Същото важи и за вас? Ако е така, съвсем естествено е, че искаме да обновим косите си за новия сезон. Докато през лятото можем да изберем по-светъл, златист цвят на косата, като например балеаж, през есента и зимата може да е забавно да прегърнем по-топлите кестеняви и нюанси. Нищо не създава усещането за връщане в училище така, както чисто новата прическа, а голямото подстригване е сигурно средство за премахване на цъфтящите краища и избледнелия цвят от лятото.

По-долу ще откриете основните тенденции в прическите за есента и зимата на 2022 г., които трябва да наблюдавате, според експертите от бранша, най-добрите фризьори и водещите салони.

Луксозна и медена

Веднага щом видяхме Зендая да излиза с тази буйна прическа и красив медно-брюнетен цвят на косата, веднага я определихме като една от най-актуалните тенденции в косите за есен/зима 2022. В цветово отношение мисля, че ще видим повече кестеняви цветове, тъй като повечето хора искат по-топъл ефект, за да съответстват на сезона, като смекчават русите или балеажните си кичури до по-червени тонове, като например карамелено кафяво, за да съответстват на настроението на сезона

Форми от 70-те

Стилът 70-те години е толкова актуален за сезон есен/зима 2022. Непринуденото излъчване на полувдигнати и спуснати коси е силно актуално и ние сме напълно съгласни с него. Помислете за Бриджит Бардо, разпусната и непринудена. Тази визия е напълно елегантна и е подходяща както за през деня, така и за вечерно излизане.

Рошав кок

Не само за работа от вкъщи, небрежният кок е вечна класика и добре дошъл заместител на гладките кокове, които се срещат напоследък. И фризьорите също виждат завръщането на тази тенденция. Небрежният кок, прибран ниско на тила, изглежда изключително модерен.

Бретон

Препратка към тенденциите в косите от 70-те години на миналия век, бретонът е голямата новина за сезон есен-зима 2022, а страничният бретон е чудесно решение. Тази тенденция ще властва като ще ни придава още повече от така любимите вибрации на 70-те години.

Естествени текстури

По-скоро културна промяна, отколкото тенденция, текстурираната коса ще продължи да бъде приемана в естествения си вид. Хората с естествена текстура на косата ще се радват на зашеметяващите си къдрици. Запазването на естествената текстура е изключително красиво. Каквито и къдрици да имате, има вид прическа, която да ви подхожда. Допълнете външния си вид с аксесоари за коса.

Боб от 90-те

Всичко, което е в стила на 90-те години, все още е много важно за 2022 г. Ето защо момчешките кокове все още ще бъдат търсени. Когато говорите със стилиста си за създаване на тази визия, уверете се, че и двамата мислите за едно и също. Искате бобът да е напълно квадратен и прав, а не по-висок отзад. Търсите остри, резки линии.

“Водна” коса

Независимо дали става дума за мокър поглед или за супер гланцови дължини, през сезон есен-зима 2022 блясъкът ще бъде на ново ниво. Тази тенденция е зашеметяваща, а на ревюто на Фенди видяхме модели с мокра коса. Но ако се страхувате от мокрия вид, можете да се възползвате от тенденцията по по-нежен начин. Просто използвайте спрей за блясък, за да се сдобиете с желания мокър ефект.

Дървесна кора

Нюансите на кафявото доминираха на седмицата на модата за сезон есен-зима 2022, като дизайнери като Chloé, Chanel и ACNE Studios демонстрираха гъвкавостта и богатството на този нюанс. Косата с цвят дървесна кора е смесица от фини карамелени нюанси с по-тъмни неутрални тонове, които преминават през цялата коса. Помислете за приглушени, многоизмерни нюанси, които придават дълбочина и движение на косата. Това, което наистина прави нюанса толкова специален, е луксозният блясък, който прави цвета да изглежда богат и луксозен.

Туидена блондинка

Подобно на преплитането на цветовете в туида, при туидена блондинка по дължините на косата се преплитат множество нюанси на русото, което създава многоизмерно усещане. След периоди на несигурност хората са склонни да приемат по-топли и богати тонове, които са подхранващи и оптимистични. Виждаме как тази тенденция се пренася и върху косата, като клиентите приемат топлите златисти тонове на пчелна пита. Тенденцията на бежово-русите коси прегръща по-топла палитра с върхове и спадове на нюд, бежови и пясъчни тонове. Тези по-топли тонове са склонни да отразяват светлината повече от по-пепелявите нюанси, така че ще спомогнат за появата на блясък в косите.