Красотата на една жена може да привлече вниманието на всеки мъж. Но те не е достатъчна, за да превърне привличането в любов и да задържи мъжа за цял живот. Какво толкова специално притежават жените, с които мъжете не искат да се разделят? Ако искате да разберете прочетете статията – така ще видите дали самите вие притежавате качествата, които омагьосват мъжете. Но не забравяйте едно – ако решите да промените нещо в себе си, направете го заради себе си, а не заради вашия партньор – нито един мъж не струва толкова много, че да загубите идентичността си заради него!

Самоирония и чувство за хумор

Чувството за хумор привлича другите, създава аура на открит, приятен и позитивен човек. А самоиронията не само привлича мъжете, но и помага в борбата с комплексите. Мъжете харесват повече тези жени, които не се обиждат от всяка дума, изречена на шега, отколкото тези, които винаги са напрегнати и несигурни. Освен това чувството за хумор помага много в общуването – както на първата среща, така и в бъдещия съвместен живот. Няма съмнение – без да се посмеем над вечните проблеми, които съдбата ни поднася отново и отново, не се живее никак лесно.

За да развиете чувство за хумор, достатъчно е просто да започнете да се шегувате. Да, наистина е толкова просто – като всяко умение, чувството за хумор може да се развие. Практикувайте да разказвате забавни истории от живота, гледайте стендъпи по теми, които ви интересуват –няма да е минал и месец и вие с удоволствие ще забележите, че сте започнали да разказвате шеговити истории, с които вашите приятели се забавляват.

Признаването на грешките

Да признаеш, че си допуснал грешка – това го умеят малцина. Но околните се възхищават на това качество – особено мъжете. Всички сме хора и често грешим, по-важно е да намерим сили да го признаем. Не забравяйте, че това в никакъв случай не е признак на слабост – точно обратното. Само силен, уверен в себе си човек може да признае грешките си, защото това означава да поеме отговорност за тях и да покаже, че е готов да се усъвършенства.

Как да развием способност да признаваме грешките си ? Започнете с нещо малко: следващия път, когато направите нещо нередно, признайте го първо пред себе си, а с времето ще ви бъде по-лесно да признаете вината си пред другите.

Самоувереност

Несигурните хора като цяло не се харесват на никого: те не знаят какво искат, постоянно се страхуват, че ще направят грешна преценка, не са склонни да се „отворят“ към другите и да говорят за желанията си. Никоя жена няма да каже, че харесва несигурни мъже. Но и мъжете не харесват несигурни жени – комплексите, задръжките, страховете не привличат никого. Най-добрият лек за несигурността е, разбира се, ЛЮБОВТА към себе си.

Има много начини да приемете себе си и да се обичате повече, най-приятният сред тях е танцът. Намерете студио близо до офиса или дома си, опитайте и няма да забележите как скоро ще се влюбите в новото си хоби, което постоянно гарантира прилив на ендорфини, стегнато тяло и увереност в очите.

Инициативност

Модерният свят, в който живеем, отдавна е изтрил всички полови стереотипи и за щастие, вече не е необходимо да чакаме мъжът да пише първи или най-накрая да се обади и да ни покани на кафе. Инициативата е в ръцете на смелите. Мъжете, като всички хора, обичат да усещат внимание и интерес към себе си. Не се страхувайте да направите първата крачка, това е напълно нормално. Смелите и решителни хора винаги предизвикват уважение.

Трябва да имате предвид обаче, че ситуацията може да се развие по различни начини: възможно е мъжът, обект на вашата симпатия, да не се интересува от вас. Е, случва се, но, дами, не забравяйте, че следващия път може да имате повече късмет. Не се отказвайте.

Интерес към себе си

И отново за любовта към себе си: ако на вас не ви е интересно, когато сте сама, защо очаквате, че на другите ще им бъде интересно във вашето обкръжение? Може би вие самата дотолкова сте потънали в рутина и дела, че вече сте забравили какъв човек сте, какво ви вълнува и какво ви прави щастлива? Случва се на всеки от време на време, но си струва да работим върху този проблем.

Отидете на среща със себе си – какво ще кажете за вечеря в новия ресторант, за който всички говорят? Или посещение на кино продукция, която напоследък е вдигнала много шум? Мястото не е важно; основното е да останете насаме със себе си, да вникнете в мислите си, да усетите отново своите емоции и желания. Повярвайте ми, вие ще се преоткриете, а мъжете отново няма да могат да откъснат очи от вас.

Саморазвитие

Жените, които се интересуват от всичко около себе си, създават впечатлението, че са влюбени в живота и му се наслаждават. С това свое качество привличат всички, включително и мъжете. Истинският интерес, любопитството, желанието за нови знания и нов опит завладяват. В крайна сметка, това показва, че не се страхувате да задавате въпроси, да обсъждате, да говорите, да изразявате мнение, да виждате себе си през очите на другите. Това отношение към живота помага да се запази младостта и свежестта на душата на всяка възраст.

Лесен, приятен и модерен начин за придобиване на нов опит/изживяване е литературният клуб. Изберете книга заедно с приятелите си, прочетете я и след това направете дискусия. Ще се изненадате колко много нови нюанси ще откриете у хора, които познавате от години. Дискусиите са отличен симулатор за мозъка – не се притеснявайте да го натоварвате по-често.