Имам чувството, че доста често хората не си даваме достатъчно признание. Не отделяме време да признаем предизвикателствата, пред които сме изправени в ежедневието и всичко, което ни причиняват те. Не мисля, че осъзнаваме колко силни могат да бъдат гласовете ни пред лицето на несгодата.

Казват ни от малки да бъдем безстрашни и смели, сякаш сме лъв, ловуващ плячка. Казват ни да бъдем силни, сякаш някой дебне да заеме мястото ни. Казват ни да изглеждаме стабилни с надеждата да не отблъснем потенциални любовници.

Това са страхотни прилагателни и/или цели, към които да се стремим, но понякога могат да ни навредят. Натискът постоянно да носим тази златна маска в крайна сметка може да я накара да потъмнее и да спре да блести.

Светлината, която свети в нас, се затъмнява драматично в тъмни моменти, отдалечавайки ни от това, което сме или се надяваме да бъдем. Не е като да искаме да бъдем тъжни или объркани за живота си. Просто когато се случат конкретни неща в живота ни, които разтърсват света ни, се чудим дали можем да се върнем обратно към невинната и спокойна тишина.

С движението #MeToo и многобройните скандали, които разтърсват света –независимо дали са тези, които наблюдаваме по телевизията или нещата в, случващи се около нас, можем спокойно да кажем, че всички се борим за ценността на човечеството в нашето общество.

Учим се, че сме нещо повече от избледняващите драскотини по бедрата и шиите ни. Ние сме повече от това да бъдем примамвани с плитки и необещаващи думи. Ние сме повече от банкнота или парче месо.

Ние можем да говорим, когато се отнасят с нас като с непълноценни.

„Аз съм достатъчна“ е мантра, която ще повтарям до края на съществуването си. Тези три думи носят приземяващ, но и даващ сила опит, какъвто не могат да дадат никои други.

Вие сте достатъчни, когато любовните ви дръжки изскочат, за да ви поздравят сутринта.

Вие сте достатъчни, когато другите дискредитират способностите ви на работното място.

Вие сте достатъчни и заслужавате връзка, в която сте обичани.

Важно е всички ние да осъзнаем, че сме достатъчно добри за този свят.