Двама братя, които са неразделни от детството си, са неразделни и когато става въпрос за разширяване на семейството. Двамата стават бащи за пръв път в рамките на часове един от друг в една и съща болница.

30-годишният Джордж Робинсън и 27-годишният му брат Джо от Редич, Уорчестършир, се шегуваха кой ще стане баща първи, след като разбраха, че партньорките им са бременни по едно и също време, миналото лято.

Но това, което те не са очаквали е, че бебетата им ще решат да се родят в един и същ ден, само с няколко часа разлика. Двете бебета бяха родени от акушерката Ами Търнър в Уорчестършърската кралска болница с разлика от малко повече от два часа.

 

Съпругата на Джо Ели, на 27 години, ражда Реджиналд, който подранява с 5 дни,в 15.48 ч. на 18 април, докато годеницата на Джордж, Хейли Бокинг, 26 г., ражда Оливър чрез цезарово сечение в 18.05 ч.

Джордж споделя: „Винаги сме казвали, че в крайна сметка ще станем татковци в един и същи ден, но никога не сме мислили, че това наистина ще се случи. Реджиналд не се очакваше още една седмица, но очевидно няма търпение да се срещне с братовчед си. Не всеки ден се случва нещо подобно. Не очаквахме да се случи. Джо и аз разбрахме, че ще станем бащи по едно и също време на семейно парти миналата година, така че е смешно как се разви всичко.“