С професионален екип от гримьори, фризьори и стилисти всяка жена може да се превърне от грозно пате в същинска принцеса, но, за съжаление, ние нямаме нито такъв екип, нито толкова време. Затова понякога трябва да прибягваме до трикове като днешните. Те ще ви помогнат да изглеждате стилно и красиво в моментите, в които наистина нямате никакво време или излишни пари.

1. За мазната коса

Мазните и неизмити корени на косата веднага могат да съсипят външния ви вид, но ако няма да можете да измиете косата си преди срещата, има няколко неща, които можете да направите.

Използвайте сух шампоан, който ще премахне излишното омазняване. Ако нямате такъв шампоан, бебешката пудра също върши работа. Ако пък не разполагате и с бебешка пудра има още един начин:

Отделете няколко кичура от областта на челото и слепоочието. Останалата коса вържете на опашка. Измийте само тези отделни кичури, за предпочитане – с течен шампоан. Малките кичури ще изсъхнат бързо, след не повече от 20 минути. След това вържете косата на висока опашка и прикрийте мазните корени с измитите кичури.

2. За хубави нокти след работа в градината

Ако днес сте работили в градината, но изведнъж ви канят на среща, трябва да измислите нещо за ръцете си, защото мръсотията трудно излиза, а кожата ви е суха.

Топлата вода и меката четка за зъби ще ви помогнат. Натопете ръцете си в купа с топла вода за 5-10 минути. След това сложете малко сапун и използвайте четката, за да почистите ръцете си. След тази процедура ръцете ви ще изглеждат много по-добре, защото четката почиства както мръсотията, така и мъртвите клетки.

3. Втори живот за обувките ви

Любимите ви обувки не изглеждат никак добре след една безгрижна разходка? Вредата от мръсотията и водата може да бъде поправена с обикновен крем за ръце. Просто нанесете малко крем върху вече изсъхналите обувки и те ще изглеждат много по-добре след няколко часа.

4. За цъфналите краища

Ако краищата на косата ви изглеждат сухи, неподредени и нацъфтели, може да приложите този трик. Трябва ви само четка за коса и няколко капки масло (етерично, козметично или дори зехтин).

Нанесете няколко капки от маслото върху четката и срешете краищата (около 4-5 сантиметра от краищата). Маслото ще приглади нацъфтелите краища и ще ги направи по-блестящи. Измийте ръцете си след това и не пипайте останалата част от косата, особено корените, защото маслото ще ги омазни още по-бързо.

5. Капки за очи борят пъпките

Ако ви е излязла голяма червена пъпка в най-неподходящия момент, може да използвате капки за очи с вазоконструктори, т.е. такива, които свиват кръвоносните съдове и намаляват зачервяванията. Нанесете няколко капки от продукта върху топка памук, след това я сложете във фризера за 2-3 минути. Извадете топката памук и я поставете на пъпката, задръжте 2-3 минути. Капките ще намалят зачервяването и ще направят проблема не толкова забележим.

6. Тен и скраб за тяло в едно

Ако са ви поканили на басейн, а се притеснявате, че кожата ви е твърде бяла и няма никакъв загар, то има няколко начина, с които да оправите това.

Първо, използавйте изкуствен тен, който обаче не е толкова евтин. Вторият вариант е да си направите скраб за тяло с кафе.

Сварете няколко лъжици смляно кафе в малко вряла вода. Прибавете две лъжици зехтин. Резултатът трябва да прилича на гъста паста. Нанесете получения скраб след топъл душ. Разтъркайте добре и отмийте с топла вода. Кафето ще придаде леко оцветяване на кожата ви, което ще прилича на тен, освен това ще отстрани мъртвите клетки. Все пак ние ви препоръчваме да не изпробвате този трик за първи път точно когато е време да отидете на басейн, току-виж ефектът върху вашата кожа не е задоволителен.

7. Пастата за зъби не е само за зъбите

Някои неприятни миризми полепват по кожата на ръцете ни и дълго време не можем да се отървем от тях. Такива са миризмата на тютюн, риба или лук. Обикновеният сапун доста често не може да ги пребори. Затова опитайте да измиете ръцете си с малко паста за зъби. След това ръцете ви ще ухаят доста свежо.

8. За красиви ръце

Ако ще носите рокля с паднали рамене и без ръкави, сигурно искате ръцете ви да изглеждат възможно най-добре. Можете да подобрите вида им само след 10 минути, но трябва да се поизпотите малко. Вземете гирички или бутилки с вода, които наистина да ви тежат (примерно около 5-10 кг). Направете няколко упражнения за основните мускули на ръцете – бицепси, трицепси и рамене. Кръвта ще нахлуе в мускулите, те ще се стегнат и ръцете ви ще изглеждат по-добре за известно време. Ако искате винаги да изглеждат добре, правете тези упражнения редовно.

9. След преяждане

Ако неусетно сте преяли в ресторанта, на сватба или у баба ви и изобщо не ви се мърда, но имате още планове за деня, имаме трик за вас. Изстискайте половин лимон в чаша вода и я изпийте. По този начин ще дадете тласък на храносмилателната ви система, без да прибягвате до хапчета. Не пробвайте този трик, ако страдате от някакви стомашни заболявания.