Войната между Русия и Украйна продължава, а с нея и редица други събития, които не сме предполагали, че ще се случат.
Образувано е наказателно дело на Анастасия Котвицка, съпруга на Украински магнат, която пропуска да декларира извеждането на голяма сума пари от опустошената от войната страна, съобщават от Киев.

Котвицки - някога най-богатият депутат в Украйна - споделя, че съпругата му напуска страната, за да роди, но отрича информацията, че е носила 28 милиона долара и 1,3 милиона евро в себе си.

„Всичките ми пари са в украински банки, нищо не съм теглил“, казва той, преди да затвори акаунта си в социалните мрежи. Негово изявление се появи и в социалните мрежи на дъщеря му, Виолета. 24-годишната Виолета, която учи в Швейцария, споделя, че историята е фалшива.

Котвицка, за която се твърди, че е пътувала с двама унгарци и майка си, не е коментирала инцидента на границата.

Твърдението е, че тя не е декларирала огромната сума, излизаща от Украйна на ГКПП Вилок, но парите са открити от унгарски митничари. След това тя прави декларация, че е внесла сумата в Унгария, страна от ЕС.

Парите - в щатски долари и евро - са били забелязани от унгарската митница в багажа на съпругата на бившия депутат Игор Котвицки, 52 г. Към момента двамата нямат профили в социалните мрежи и не коментират случилото се.

На какво ли още ще станем свидетели?