Дългите полети обикновено са безпроблемни и донякъде скучни. Но за този полет на United Airlines, който прелетя наскоро от Вашингтон до Гана не може да се каже същото. Не всеки ден жена ражда по време на 11-часов полет на 9100 метра във въздуха, но точно това се случи.

Въпросната жена стана майка на здраво момченце, което се роди успешно във въздуха, благодарение на помощта и професионализма на екипажа на самолета, както и на лекар от Гана, който също пътувал към Щатите.
Журналистката Нанси Адобеа Анане беше на борда на полета, докато ситуацията се разгръща, и сподели видео на майката и нейното "прекрасно момченце" на страницата си във Фейсбук.

"Бебето, което трябваше да се роди в края на февруари, реши да пристигне на над 9100 метра над морското ниво", написа тя в публикацията си.
Анане казва пред ЕнБиСи Нюз, че лекарят е практикувал в САЩ и доброволно се е отзовал да помогне с раждането, след като пилотът е призовал всеки медицински персонал на борда да помогне. С помощ при раждането се включва и стюардеса, която е бивша медицинска сестра.

И около 3:40 сутринта ET на 30 януари, "прекрасно момченце беше родено 2 часа преди кацането", пише Анане.

"Нашият екипаж беше невероятен – действаха бързо, помогнаха на медицинските специалисти на борда и гарантираха, че всички са в безопасност по време на полета", казва говорител на United Airlines в изявление. "А ние бяхме особено развълнувани да видим как самолетът каца с един допълнителен, особено красив клиент на борда", казва говорителят.

Свидетели сме и на други подобни ситуации. Миналата година родилка не успя да стигне до полета си, а вместо това роди на летището. Първоначално майката трябваше да се качи на свързващ полет до Хондурас, но имаше...закъснение, така да се каже. Тя роди момиченце точно в тоалетната близо до нейният гейт на международното летище в Маями.
Най-добрата част от тази конкретна история (освен че майката и бебето са живи и здраве) е името на бебето. В чест на летището, където пое първите си вдишвания, мама кръсти малкото си момиченце Миа.

Все още няма информация дали бебето, родено в самолета, ще има име като "Юнайтед" или "Mile High", но и майката, и бебето се справят добре, след като парамедиците ги чакаха, когато самолетът кацна в Дълес. И двамата са получили незабавна медицинска помощ и се чувстват добре.