За да се насладите на 14 февруари, можете да отидете на класическа среща с любимия човек, да прекарате изпълнен със събития и забавления ден с приятели, или да посветите празника на себе си, правейки нещата, които наистина обичате.

Всеки от тези варианти е добър и от вас зависи да решите кой да предпочетете. Звездите обаче могат да ви дадат полезен съвет какво да очаквате от „Деня на влюбените“ през 2023 г,. Както и кой начин на празнуване е подходящ за вас според зодиакалния ви знак.

И така, на 15 февруари Венера, планетата на любовта и взаимоотношенията, се свързва с Нептун, който отговаря за духовността, очарованието, интуицията, фантазиите и идеалите. Това съединение се случва в знака на Рибите, който е олицетворение на "мечтателността и безусловната любов", казват атролозите.
В резултат на това се получава много силна концентрация на любовна енергия, която ще се усети както на 15 февруари, така и ден по-рано, на самия Свети Валентин.

Също така е добре да знаете, че чувствата ни ще бъдат подложени на изпитание поради съвпада на Слънцето със Сатурн. Този транзит ще ни напомни, че любовта изисква работа.

Сатурн има много общо с ангажираността и трудните уроци и макар че хората искат да мислят само за лекотата на любовта, изграждането на силни взаимоотношения изисква сложни разговори, които ни отвеждат на следващото ниво.

Така през 2023 г. Денят на влюбените ще се задържи в романтичен ореол. Но в същото време ще накара всеки от нас да се замисли колко е готов да инвестира в отношенията си и да открие онези моменти, върху които си струва да се работи. 

Относно прогнозите за всеки знак от зодиака: едни ги очзкват приятно запознанство, а други предложение за брак. Разберете какво да очаквате за всеки зодиакален знак в най-романтичния ден от годината.

Овен

Дори да имате среща на 14 февруари, отделете време да останете сами, като се съсредоточите върху себе си, желанията и мечтите си. Точно сега можете да решите от какво наистина се нуждаете от една връзка. Отговорите вече са вътре във вас, просто трябва да се вслушате в себе си.

Телец

Платоничната любов е това, към което наистина се стремите. Тя ви зарежда, дава ви енергия и вдъхновение. Затова няма да се изненадаме, ако на 14 февруари искате да отидете на среща с човек, с когото сте установили специална духовна връзка. Звездите обаче горещо ви препоръчват да не забравяте за приятелите си. Защото за тях също е важно да чуят колко много ги обичате.

Близнаци

На този Свети Валентин стремежите ви са насочени някъде далеч - към пътувания, чужди култури и нови ярки впечатления. Но това определено си заслужава. Отидете на изложба на чуждестранни художници, посетете креолски ресторант или се научете да казвате "обичам те" на няколко езика. Този 14 февруари определено ще ви хареса.

Рак

Има нещо в живота ви, което ви притеснява. Не е задължително да е човек. Може би това е лош навик, стари неща или задължения, които ви тежат. Затова на 14 февруари ще е необходимо да сложите „точка“ и да се отървете от всичко ненужно. Веднага щом направите това, ще усетите как се изпълвате със спокойствие, равновесие и щастие.

Лъв

В навечерието на 14 февруари животът ви ще бъде изпълнен с различни събития, срещи и емоции. Ще сте в енергията на „Навсякъде искам да бъда навреме, искам да опитам всичко“. И все пак забавете темпото. Разпиляването не е най-умната стратегия. Намерете време за този, за когото наистина ви е грижа. И прекарайте „Денят на влюбените“ с този специален човек. Всичко останало ще трябва да почака.

Дева

Колкото повече наближава „Денят на влюбените“, толкова повече ви обземат чувства. И, разбира се, много ви се иска да ги споделите с тези, които наистина обичате. Звездите благосклонно се съгласяват с вашите планове, но ви съветват периодично да сваляте розовите очила и трезво да преценявате реалността, за да не се откъснете напълно от нея. Приемането и прошката са това, което ще ви помогне да укрепите отношенията си със своята половинка.

Везни

Ще бъдете много изкушени да избягате от чувствата си, да се потопите в работни проекти или домашни задължения. Но това не е нещото, от което се нуждаете в момента. Ако все още не сте готови да се изправите лице в лице с емоциите си или с някой конкретен човек, вземете си почивка или организирайте домашно парти с приятели. Така ще можете наистина да се отпуснете, което по-късно ще ви помогне да погледнете на живота по нов начин и да вземете необходимото решение.

Скорпион

Този Ден на влюбените е по-добре да прекарате у дома. Със себе си или с някой от хората, които обичате, няма значение. Важното е на този ден да почувствате вътрешен мир и хармония, които напоследък толкова много ви липсват. Между другото, до вечерта на 14 февруари може да ви споходи вдъхновение. Тази творческа искра ще ви донесе много победи в бъдеще, ако успеете да я използвате разумно.

Стрелец

От дълго време мислите за собствените си чувства, за хората около вас и за бъдещето, което бихте искали да имате. Е, време е да вземете решения и да действате. 14 февруари е чудесно време да започнете. Обадете се на някого, когото харесвате, и му признайте чувствата си. Купете си самолетен билет. Запишете се на курсове за екстремно шофиране. Направете поне част от това, за което сте мислили през предишните седмици, и ще почувствате, че можете да покорите всички върхове.

Козирог

Този Ден на влюбените трябва да прекарате в спокойна, позната среда. Никакви експерименти или необмислени действия. Можете да си вземете гореща вана, да гледате любимия си телевизионен сериал, да приготвите вкусно ястие по ваш избор, а също и да помислите какъв човек бихте искали да видите до себе си във връзка. Денят е идеален за релаксация и духовна работа, която ще даде плодове. И то съвсем скоро.

Водолей

Напоследък сте работили сериозно върху себе си, така че не е никак изненадващо, че самочувствието ви расте. До 14 февруари ще достигнете до ясно осъзнаване на това кои сте и от какво наистина се нуждаете от живота. Ако до себе си имате любим човек, ще имате възможност да укрепите връзката си и да и зададете нов вектор на развитие.

Риби

Планетарните съвпадения, които се образуват около 14 февруари, са много благоприятни за вас. Вие сте в своя поток. Умът и чувствата ви са в хармония. Усещането за лекота и магията на момента не ви напуска. Отидете на романтична среща, на забавно парти или скочете с парашут. Накратко, направете всичко, което сърцето ви пожелае. От този Ден на влюбените определено трябва да имате приятни спомени.