Енергията, която получаваме от планетите днес, ни прави готови да обсъдим и изразим всеки въпрос, който ни вълнува, а подходящият начин да кажем това, което имаме предвид, е прост и ясен. Но тъй като е ретрограден период, това е възможност да изчистим недоразумения, да се срещнем със стари приятели и познати, да посетим любими места, където сме прекарали добре, но и да преразгледаме мнения и планове, да преосмислим предложения и да намерим решения на възникнали проблеми . От друга страна, може да пострадаме по време на пътуванията си и да не успеем да спазим графика си, поради отлагане или закъснение.

Телец, вие не сте много добри в говоренето, тъй като винаги сте били малко самотници, но ако имате идея, която не сте изразявали от известно време, сега е моментът. Също така, ако има човек, за когото сърцето ви все още бие, направете опит да възобновите контактите си с него.

Лъвове, Водолеи и Скорпиони, опитайте се да разрешите професионални, семейни или свързани с връзката проблеми чрез диалог. Прибързаните изводи и самостоятелното вземане на решения и простото им обявяване със сигурност ще доведат до недоразумения и объркване.

Овни, Везни, Раци и Козирози, ако сте имали претенции, имате нужда от повече пари или сте се съмнявали във вашите чувства или в чувствата на някого, на когото държите, е време да разкриете картите си и да проведете откровен разговор.