Луната извежда на преден план елементите на импулса, спонтанността, стремителността, решителността, но също и конкуренцията. Искаме да бъдем пионери, да поемаме инициативи, да "управляваме" нещата и живеем за "тук и сега", без да се интересуваме от "преди" или "след". Знаем, че първата стъпка е най-важна и затова трябва да се направи, без страх и колебание, и колкото по-бързо я направим, толкова по-бързо всичко ще поеме своя път. От друга страна, емоционално ще бъдем необуздани, ще изразяваме това, което чувстваме, без страх и с голяма страст!

Кои знаци са засегнати днес?

Овни, с вашия ентусиазъм, който ви движи, и с желанието ви да заявите това, което ви прави щастливи, нищо не изглежда способно да ви спре.

Везни, Раци и Козирози, днес сте в ярост и наистина искате да осъществите плановете си на работното място или у дома. Все пак бъдете демократични, като се допитвате до мнението на другите, защото ще срещнете силни реакции пред себе си.

Стрелци, Близнаци, Деви и Риби, необходимо е да станете малко по-авантюристични в романтичен или финансов план, ако сте сигурни, че всичко, което сте си поставили като цел, е защото наистина го искате, а не от егоизъм.