Кейт и Уилям са една от най-любимите двойки на Великобритания. Двамата са истинско олицетворение на съюз, създаден да издържи предизвикателствата на времето. За да ви покажем защо са любима двойка на мнозина, събрахме на едно място най-трогателните изявления на Кейт и Уилям за техните чувства и живот заедно (ще бъдете трогнати).

За връзката им по време на обявяването на годежа

На 16 ноември 2010 г. Принц Уилям и Кейт Мидълтън съобщиха на света за дългоочаквания годеж. Мнозина вече смятаха, че бракът може да не се случи, но херцогът и херцогинята на Кеймбридж живеят щастлив живот заедно вече почти десетилетие и отглеждат три деца. Заедно те изминаха дълъг път и успяха да оставят много сладки коментари един за друг.

„Очевидно и двамата се забавляваме много заедно, и двамата имаме много добро чувство за хумор, земни сме, дразним се много и тя има много навици, които ме карат да се смея и за които аз я дразня ", сподели той. Кейт беше малко по-сантиментална, като каза: „Знаете ли, през годините Уилям се грижеше за мен, отнасяше се много добре с мен – като любящ млад мъж, той много ме подкрепяше в добри и лоши моменти.“

По-късно очевидци казаха, че дори след много години в двореца можете да чуете как херцогинята дразни съпруга си. Той изобщо не се обижда и с радост се отдава на забавление по предложение на жена си.

Относно познанството им 

Негово височество говори пред ITV News за срещата с бъдещата си булка по много непринуден начин. „Съвсем очевидно е, че се запознахме в университета, в Сейнт Андрюс за първи път станахме приятели за повече от година и оттогава всичко процъфтява. Прекарвахме все повече време един с друг, кикотейки се, забавлявайки се много и разбрах, че имаме общи интереси и си прекарваме страхотно. „Мисля, че станах яркочервена, когато те срещнах за пръв път, и избягах, чувствайки се много неудобно преди да се запознаем“, призна Кейт. „Отне ни малко време, за да се опознаем, но станахме много близки приятели от самото начало.“

За Кейт и Даяна

Поглеждайки назад към сватбения си ден с Кейт, принц Уилям призна пред водещата на ABC Кейти Курик, че му се е искало майка му да е там. „Мисля, че тя щеше да хареса този ден и се надявам, че ще бъде много горда с нас двамата и с нашия ден“, призна принцът. „Наистина съм тъжен, че тя никога няма да получи шанса да се срещне с Кейт. Тя би харесала Кейт“.

Относно отношенията им 

„Аз съм много, много голяма късметлийка. Той се грижи за мен по най-добрия възможен начин“, призна Катрин по време на кралска обиколка на Канада през 2011 г.

За готвенето 

Още по време на обявяването на годежа Негово Височество разказа как се е опитал да впечатли бъдещата си съпруга. Той се е опитал да покаже кулинарните си умения, но в един момент планът му е провален. „Когато се опитвах да впечатля Кейт, исках да приготвя тези невероятни изискани вечери и в резултат на това изгорих нещо, нещо се разля, нещо се запали, а тя седеше на заден план, просто се опитваше да помогне и, по същество пое контрол над цялата ситуация. Много се радвах, че тя е наоколо “, призна Уилям. 

За Елизабет и Филип като модели за подражание

По време на снимките на документалния филм на ITV Our Queen at Ninety, Катрин разкри, че тя и Уилям са били вдъхновени от близостта на кралицата и съпруга й, херцога на Единбург. „Уилям и аз винаги сме толкова изумени от чувството за дълг и ангажираност на кралицата. И мисля, че да правиш всичко това сам би било много самотно. Но в такива случаи подкрепата на съпруга е изключително важна. Уилям и аз имаме да извървим дълъг път. Наистина е фантастично“, сподели херцогинята на Кеймбридж. Между другото, тя често се нарича „наследница“ на херцога на Единбург.

След раждането на принц Джордж

„Той прилича на Кейт, за щастие“, каза Уилям нежно, когато двамата посрещнаха първото си дете през 2013 г.

След раждането на принцеса Шарлот

„Да имаш прекрасно малко семейство е фантастично, толкова съм развълнуван“, сподели Негово Височество пред BBC през 2015 г., когато се появи дъщеря му. „Катрин се справя чудесно като майка и аз съм много горд с нея.“