Зад успеха: Тежкото детство на Дженифър Анистън

Дженифър Анистън е една от най-разпознаваемите актриси. Била е номинирана в много категории и е печелила редица награди. Наред с това е смятана за една от най-проспериращите и най-атрактивни жени в света. Нейната героиня Рейчъл Грийн в емблематичния сериал "Приятели" е определяна като един от най-добрите телевизионни персонажи някога. Сигурно ще ви бъде трудно да повярвате, че зад тази толкова успешна кариера стои история за тежко детство, която Дженифър не бе готова да сподели доскоро.

Майката на Дженифър Анистън е била почти перфектна и е искала и нейната дъщеря да бъде перфектна.

Майката на Дженифър, Нанси Доу, е бивш модел и актриса. Тя става известна с ролите си в сериали като "Селяндури в Бевърли Хилс" и класиката "Този див, див запад". Оказва се, че работата на Нанси като модел и актриса оказва влияние върху начина, по който възпитава своята дъщеря дъщеря:

"Тя постоянно повтаряше: "Скъпа, грижи се повече за себе си"; "Скъпа, сложи си грим"; или всички тези странни фрази, за които мога да се сетя от моето детство" - спомня си Анистън.

Нанси се стремяла да направи своята дъщеря идеална:

"Тя бе много критична към мен. Защото беше модел, беше великолепна, невероятна. А аз не бях. И никога не съм била." разкрива Дженифър.

Нанси е била причината за токсичната връзка между нея и дъщеря ѝ.

След като родителите й се разделили, Дженифър е останала да живее с майка си. Взаимоотношенията им се влошили, след като Нанси е била склонна да пренебрегва емоциите на своята дъщеря.

"Никога не са ме учили, че е нормално да викам" - казва Анистън - "Веднъж повиших тон и се разкрещях на майка си, а тя ме погледна и изпадна в смях. Смееше се, защото съм отвърнала на нейния вик. Чувствах се така, сякаш са ме ударили в стомаха."

През 1999 Нанси Доу публикува книгата "От майка и дъщеря към приятели: Спомени". Издаването на текста толкова много наранява Дженифър, че тя не проговаря на собствената си майка в продължение на години. Обидата е толкова дълбока, че Дженифър Анистън не кани Нанси дори на сватбата си с Брад Пит. Връзката между майка и дъщеря е тотално разрушена.

Двете не се сдобряват дълго време след това.

Едва след развода на Анистън тя и майка й отново намират пътя една към друга. Говорейки за тяхното "сдобряване", Анистън споделя:

"Беше изключително приятно. Лудост е до какви неща може да те доведе животът, когато е с главата надолу. Беше въпрос на време. Щяхме да се сдобрим така или иначе. Всичко между нас е наред в момента и аз съм щастлива."

Дженифър приема всичко, което се е случило.

Нанси Доу умира през 2016-а. По-късно през 2018-та Дженифър признава, че майка й винаги е искала най-доброто за нея, макар и често да е била твърде строга:

"Мама казваше тези неща, защото ме обичаше. Не се е опитвала целенасочено да бъде лоша и да оставя дълбоки рани в сърцето ми. Постъпваше така, защото самата тя е отраснала по този начин. Тя правеше най-доброто, на което беше способна."

Сега Дженифър Анистън стопля взаимоотношенията си с баща си.

Загубата на своята майка Анистън преживява със своя баща и телевизионен актьор - Джон Анистън. Дълги години връзката между баща и дъщеря също не е била перфектна. Разводът между Нанси Доу и Джон Анистън също се отразил тежко върху малката Дженифър. В продължение на година след развода тя изобщо не вижда своя баща. Но Джон намира отново пътя към своята дъщеря:

"Той просто се обади един ден и каза "Нека да гледаме заедно "Фантастиците". Е, вечеряхме заедно и гледахме шоуто."

В днешни дни Дженифър и Джон не са загубили топлото отношение един към друг. Чуват се често по телефона, а наскоро Дженифър публикува стари снимки с баща си, под които стои коментарът: "Обичам те, тате."