Днес един от най-обичаните и желани мъже на Холивуд празнува своя 55-ти рожден ден.

Джордж Клуни е роден на 6 май 1961 г. в град Лексингтън. Джордж се насочва към актьорската кариера след като не успява да се класира за място в бейзболния отбор „Синсинати редс“. Преди да стане звезда Клуни дълго се снима във второстепенни телевизионни сериали. Прочува се едва с работата си в тв-поредицата “Спешно отделение” (1994—1997). През 1989 година се жени за актрисата Талия Болсъм. След болезнената им раздяла, Клуни решава да остане вечен ерген, като дори се обзалага на по 10 000 долара с Мишел Пфайфър и Никол Кидман, че няма да се ожени повторно до 40-тия си рожден ден. През септември 2014 г. сексапилният актьор се ожени за годеницата си Амал Аламудин. Тълпи от фенове се бяха събрали във Венеция, за да могат да видят и снимат актьора и лондонската адвокатка, които с помощта на лодки се отправиха заедно с близките си към мястото на венчавката. 

Трябва да си идиот, за да напишеш пиян каквото и да е в социалната мрежа. Защото на сутринта ще се събудиш и ще осъзнаеш, че краят на кариерата ти е дошъл.

Заобикаляй се само с тези хора, които ще те дръпнат нагоре. И внимавай, защото животът е пълен с другите - тези, които искат да те съборят.

Най-лесният, простият и най-сигурен начин да съблазниш една жена, е да позволиш тя да го направи.

Винаги, когато разкажеш една история, след това тя има поне 1800 интерпретации.

Кое е най-доброто нещо в живота ми ли? Това са приятелите - другото семейство, което имам повече от 25 години. 

Аз не обичам да говоря за личния си живот. Когато говорим за него, той просто престава да бъде личен.

Разбрах че трябва да се пошегуваш първи. Това е най-добрият способ да обезоръжите човек.

Дълго време аз бях беден, така че сега изпитвам чувство за вина от собственото ми богатство, което дойде при мен заедно с успеха. Много ми е трудно да се примиря с мисълта, че във времето, когато аз строя едно от най-добрите казина в света, много деца умират от глад.

С мен вечно се случва нещо подобно: например, към мен идват хора с фотоапарат, но при това не искат да се фотографират с мен, а... това аз да ги фотографирам. Славата въобще е много странно и забавно нещо, благодарение на която постоянно попадаш в глупави ситуации.

Благодаря на Барбара Уолтърс, че досега съм ерген. Преди 10 години тя ме интервюира и казах, че не ставам за брак. Току-що се бях развел. Оттогава не се налага да дискутирам темата с любовниците си. Те си знаят, че "той вече няма да се жени".

За три месеца всяка вечер ще излизам с прочута актриса - една вечер с Холи Бери, на следващата със Салма Хайек, а след това ще се разходя на плажа, хванат за ръка с Леонардо ди Каприо. Тогава ще гледам сеира на папараците, които с часове ме причакват пред прага на дома ми.

Перфектната жена за мен е с усмивката на Никол Кидман, с външност и квинтесенция от красота като Мишел Пфайфър, да е личност като Джулия Робъртс и да има амбицията на Дженифър Лопес.

Животът и кариерата ми са по-добри, отколкото някога съм си мислил, че ще бъдат. Дори ако сега ме блъсне автобус, няма да се оплаквам. 

Когато някой ти каже, че ще ти даде възможност за филмова кариера, ако играеш в “Батман” и трябва да работиш 7 дни в седмицата, го правиш! Толкова е просто! 

...Ако някой те обиди или говори лъжи по твой адрес, не му обръщаш внимание. Но ако това ти навреди по някакъв начин, тогава му обръщаш внимание и тръгваш след него.

Да излизаш от форма е едно удоволствие, да влизаш обратно - мъченическа мъка.

Сменям жилището си. Открих, че Бритни Спиърс ми е съседка. Веднъж такъв скандал вдигна на Кевин Федърлайн за децата, че помислих дали някой не е избягал от затвора. Беше като в "Умирай трудно". Взех бейзболната си бухалка и изтичах, за да видя какво става.Най-добрият съвет, който съм чул в живота, беше от леля ми - великата певица Розмари Клуни: страхувай се от това да се събудиш на 70 години от страх от това, че не си направил нищо от онова, което си искал на 20. Просто го прави, без да се страхуваш от провал, в крайна сметка поне си опитал. Тези думи звучат в главата ми много често в последните години.

Донякъде се чувствам добре, остарявайки, защото при всички положения е по-добрата опция. Другата е да си мъртъв.