Заслужаваш повече!
Когато дойде време да правиш положителни промени, за да подобриш връзката си (и начина, по който се чувстваш), си мислиш, че ти трябва огромен списък със стъпки, които трябва да направиш и решения, които да вземеш.

Не сме съгласни. Ние вярваме, че има ЕДНО единствено съществено решение, което е нужно да вземеш, за да подобриш драстично любовния си живот, без значение дали търсиш нов партньор или се опитваш да запазиш любовта жива с човека, с когото си от години.

Това голямо решение ще ти помогне да спреш да привличаш болезнени връзки или да имаш токсични отношения с партньора си.

Ето го и него:

„Тази година си обещавам да не се примирявам с по-малко от това, което наистина искам в една връзка”

С това решение трябва да бъдеш наясно какво искаш от връзката си или от бъдещия партньор и да дадеш всичко от себе си, за да го получиш.

Това означава без повече срещи с хора, които не заслужават твоята любов, или които не се отнасят с теб така, както заслужаваш. Това означава да спреш да потъпкваш чувствата си или да се опитваш да „запазиш хармонията” във връзката си, когато нещата не вървят.

Това означава да спреш да се оплакваш на приятелките си, когато партньорът ти те е разстроил, а да говориш за проблема директно с него. Това означава без повече периоди на вътрешна борба, болезнени самотни периоди и сърцераздирателни връзки във всеки аспект от живота.

Никога няма да се задоволиш с по-малко от това, което искаш. Какво по-хубаво от това, нали?

Защо това решение е толкова важно?

Кажи го сега: „Тази година си обещавам да не се примирявам с по-малко от това, което наистина искам в една връзка!”

Момента, в който обявиш това, отключваш следните неща:

  • Самочувствието и самоуважението ти се увеличават, защото си казваш, че заслужаваш страхотна връзка и повече няма да приемаш нещо различно от това.
  • Мигновено се ориентираш към типа връзка, който искаш. Вдъхновяваш се да си изясниш какво е наистина важно за теб и какво искаш да постигнеш в отношенията си с партньора.
  • Имаш ясна представа за любовта и знаеш, че заслужаваш точно тази любов. Започваш да вземаш решенията по различен начин. Започваш да се срещаш с по-подходящи хора, обръщаш внимание на собствените си нужди и работиш върху проблемите. Това обещание е основата, върху която може да се изгради прекрасна връзка.

За останалата част от 2016 (и надяваме се всяка година след това) поеми отговорността за щастието си, обичай себе си и обръщай внимание на нуждите си. Създай връзката за която копнееш.

Има друга важна част от тази промяна. Всъщност толкова важна, колкото самото решение: ангажиментът.

Този подход често няма резултат, защото си обещаваме нещо, а след това се отклоняваме от решението си. Заети сме или се разсейваме. Хора сме.

И защото сме хора, правим нещо много вредно: обвиняваме се. Мислим, че щом сме се отклонили за момент от обещанието, което сме дали на себе си, сме се провалили. А ако дори за момент помислиш, че си се провалил, се отказваш.

И по този начин бързо се връщаме към старите си лоши навици.

Трябва да направиш нещо различно. Ако по някаква причина си се отклонил от целта, не се обвинявай, а повтори обещанието си и продължи напред. В крайна сметка, ако пътуваш и объркаш пътя не се отказваш от цялото пътуване, нали? Разбира се, че не. Връщаш се на пътя и решаваш, че ще намериш правилната посока.

Затова е ангажиментът. Това е начинът да запазиш обещанието си живо.
Когато направиш това, връзката ти изглежда много по-различна, а бъдещето-много по-светло.

Готов ли си да направиш всичко възможно, за да имаш възможно най-добрата връзка?
Няма абсолютно никаква причина да прекараш още една година без любовта, която желаеш. Постарай се всеки ден от живота и от връзката ти да бъде точно такъв, какъвто искаш да бъде.