X

Ерогенните зони на мъжете... Или къде да го докоснеш, за да го подлудиш!

от в 12:27 на 13.10.2013 в Всичко за теб | Секс


Ерогенните зони на мъжете... Или къде да го докоснеш, за да го подлудиш!

Ерогенните зони на мъжете... Или къде да го докоснеш, за да го подлудиш!
Ако си мислите, че мъжкото тяло има само една наистина гореща точка, то жестоко се лъжете. Екипът на Dama.bg попадна на скоро направено проучване, в което участниците е трябвало да оценят нивото на възбуда за различни части от тялото си. Изследването установява, че мъжете посочват различни ерогенни зони. Същото се отнася и за жените, но това едва ли е изненада за вас.
 
Както може би вече се досещате, мъжете посочват пениса, като най-гореща ерогенна зона, а жените определят като такава клитора. Изненадващо е, че представителите и на двата пола посочват много сходна поредица от различни зони, при които възбудата нараства. Авторът на изследването, д-р Оливър Търнбул, професор в Bangor University, е на мнение, че „половите разлики в ерогенни зони са преувеличени”.
 
Оказва се, че представителките на нежния пол не са единствените, при които нивото на възбуда се покачва при допир на шията и вътрешната част на бедрата. Преминаването през тези ерогенни зони преди директното "стреляне в целта", определено няма да бъде лоша идея, споделя д-р Търнбул.
 
Анкетирани са общо 793 мъже и жени от Великобритания и Южна Африка. Те са били помолени да гласуват за всяка част от тялото си по десетобална система от 1 до 10 по отношение на нивото на възбуда, като 10 е най-горещата точка. От инфографиката, споделена в сайта Woman’s Health и сп. Cortex по-долу, може да разберете кои зони са на чело в мъжкия списък и съответно следващия път да им обърнете малко повече внимание.
 
 
Очевидно е, че мъжете се класирали мъжествеността си като най-чувствителната зона на тялото си. Но данните показват също, че и мъжете като жените - може да се възбуждат чрез допир на всички тези места. 
 
Ако искате да прекарате една наистина незабравима нощ с половинката си, може да му приготвите нещо вкусно, да му поднесете чаша хубаво вино и да се отдадете на любовни ласки преди да стигнете същността. Удоволствието е гарантирано!
 


Теми   възбуда | ерогенни зони

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.