Ако си мислите, че мъжкото тяло има само една наистина гореща точка, то жестоко се лъжете. Екипът на Dama.bg попадна на скоро направено проучване, в което участниците е трябвало да оценят нивото на възбуда за различни части от тялото си. Изследването установява, че мъжете посочват различни ерогенни зони. Същото се отнася и за жените, но това едва ли е изненада за вас.
 
Както може би вече се досещате, мъжете посочват пениса, като най-гореща ерогенна зона, а жените определят като такава клитора. Изненадващо е, че представителите и на двата пола посочват много сходна поредица от различни зони, при които възбудата нараства. Авторът на изследването, д-р Оливър Търнбул, професор в Bangor University, е на мнение, че „половите разлики в ерогенни зони са преувеличени”.
 
Оказва се, че представителките на нежния пол не са единствените, при които нивото на възбуда се покачва при допир на шията и вътрешната част на бедрата. Преминаването през тези ерогенни зони преди директното "стреляне в целта", определено няма да бъде лоша идея, споделя д-р Търнбул.
 
Анкетирани са общо 793 мъже и жени от Великобритания и Южна Африка. Те са били помолени да гласуват за всяка част от тялото си по десетобална система от 1 до 10 по отношение на нивото на възбуда, като 10 е най-горещата точка. От инфографиката, споделена в сайта Woman’s Health и сп. Cortex по-долу, може да разберете кои зони са на чело в мъжкия списък и съответно следващия път да им обърнете малко повече внимание.
 
 
Очевидно е, че мъжете се класирали мъжествеността си като най-чувствителната зона на тялото си. Но данните показват също, че и мъжете като жените - може да се възбуждат чрез допир на всички тези места. 
 
Ако искате да прекарате една наистина незабравима нощ с половинката си, може да му приготвите нещо вкусно, да му поднесете чаша хубаво вино и да се отдадете на любовни ласки преди да стигнете същността. Удоволствието е гарантирано!