Всеки знае зодията си и чертите на характера, които наследява с нея. Но знаеш ли, че месецът ти на раждане също има влияние върху живота ти?

Всеки месец от годината се характеризира с определена енергия, която е с теб до края на живота ти. Ето как месецът ти на раждане влияе върху изборите, които правиш в живота. 

Януари

Позволяваш на страха да те дърпа назад.
Оставяйки се на страха, пропускаш много възможности. Да, страшно е да се хвърлиш в неизвестното, да напуснеш зоната си на комфорт, но по-страшно е да затънеш в рутината на ежедневния живот, да останеш на едно място, лишавайки се от възможността да израснеш и да научиш важни за теб уроци.

Февруари

Живееш в миналото.
В спомените си изграждаш една подобрена версия на миналото си, затова връщането назад винаги ще те кара да се чувстваш депресирана. Ще го сравняваш с настоящето, което пък ще започнеш да оценяваш едва когато стане минало. Това е един порочен кръг, от който можеш да се измъкнеш, само ако успееш да се научиш да цениш всеки един момент.

Март

Обграждаш се с неподходящи за теб хора.
Винаги виждаш най-доброто в другите и вярваш, че всички имат добри намерения. Не всеки обаче има златно сърце като твоето, затова понякога вероятно си патиш. Вместо да се чудиш защо се повтаря едно и също, по-добре се вгледай отблизо в типа хора, които избираш да допуснеш близо до себе си.

Април

Ти си най-големия си враг и критик.
Добре е да си до някаква степен строга към себе си и да поемаш отговорност за действията и грешките си. Ти обаче си прекалено сурова. Колкото и да ти се иска, не можеш да бъдеш съвършена. Вдигнала си летвата за самата себе си толкова високо, че никой не може да я стигне. По този начин несъзнателно подлагаш на огромно напрежение околните. Никога няма да намериш идеалната връзка, просто защото идеални хора няма. Всички си имаме недостатъци. Един ден ще се появи човек, който да обича и приема всички онези неща, които не харесваш в себе си.

Май

Винаги поставяш щастието на другите пред своето собствено.
Не обичаш да разочароваш хората, даваш всичко от себе си, за да направиш всички щастливи. Да поставяш себе си на първо място не те прави егоистка. То е жизнено важно за твоето щастие. По този начин ще можеш да бъдеш наистина полезна както за себе си, така и за околните.

Юни

Примиряваш се прекалено лесно.
Правиш го не защото не знаеш какво заслужаваш, а защото те е страх, че ще го изгубиш. Като снижаваш стандартите си във всички сфери на живота, намаляваш и опасността от разочарование, но така не изживяваш нищо пълноценно. Трябва да поемеш риск и да се надяваш, че нещата ще се развият по възможно най-добрия начин, защото точно това заслужаваш.

Юли

Постоянно се връщаш към болезнени спомени и хора, които са те наранили.
Хората постоянно се нараняват взаимно, но ти си причиняваш болка допълнително, връщайки се назад към онези моменти. Помни, че не можеш да промениш никого. Можеш само да обичаш, а ако любовта ти не е споделена, да продължиш по пътя си.

Август

Не живееш пълноценно.
Бъди внимателна да не пропуснеш живота, докато правиш планове за него и си поставяш нови и нови цели. Запитай се дали си доволна от начина, по който изживяваш всеки един ден и ако това не е така, направи опит да промениш нещата.

Септември

Сравняваш живота си с този на останалите.
Живеем във времена на конкуренция, но трябва да осъзнаеш, че единственият човек с когото се състезаваш е вчерашното ти аз. Ако следваш своя собствен път и се съсредоточиш върху това да станеш по-добра версия на самата себе си, ще успееш да го направиш. Ако се фокусираш върху живота на останалите и техните постижения, винаги ще чувстваш, че изоставаш. Помни, че не става въпрос за другите, а за теб.

Октомври

Изолираш се твърде много.
Предпазлива си. Уязвимостта те плаши. Страхуваш се да допуснеш някого близо до себе си и след това да го изгубиш. Защитният ти механизъм те кара да отблъскваш хората, дори когато наистина имаш нужда от тях. Опитай се да осъзнаеш, че понякога всички се нуждаем от човек до себе си и това не ни прави слаби.

Ноември

Прекалено негативна си.
Негативността унищожава всичко по пътя си. Привличаш онова, което проектираш с мислите си. Ако не си доволна от нещата, които се случват в живота ти, може би трябва да обърнеш внимание на начина, по който се държиш, на мислите си, на тона, с който говориш. Животът ти се повлиява от всички тези дребни неща. Твърде вероятно е негативното ти отношение да е привлякло отрицателни емоции и събития в него.

Декември

Злопаметна си.
Дори да твърдиш, че си забравила и простила, никога не го правиш наистина. Нормално е да си предпазлива, както и да си се уморила да даваш втори шанс, но понякога хората допускат грешки. Твоята е, че не се доверяваш на никого освен на себе си.