Когато разбият сърцето ти, боли. Това се случва без предупреждение и внезапно. Понякога боли повече, защото онзи човек никога не е бил твой.

Когато си инвестирала емоционално в едни взаимоотношения с човек, който не е бил твой и сте нямали връзка, постоянно търсиш одобрение и се опитваш да поправиш случилото се.

Имаш надежда, че някога всичко ще бъде, както преди и трябва да бъде.

Когато се сблъскаш с реалността, се чувстваш ужасно. Всичко приключва и се предполага, че трябва да си добре.

Стоиш и трябва да се възстановиш от връзка, която така и не е съществувала, но чувствата ти са. Ето защо боли толкова. Ето защо все още усещаш белега, оставен от него.

Не позволявай на никого да ти вменява вина. Понякога обичаме повече хората, с които не сме били.

Това не е раздяла, но се усеща като такава. Плачеш, не можеш да заспиш. Често се будиш уморена. Той ти липсва, но и губиш възможността да откриеш онзи, който ще те радва повече.

Не можеш и да се сринеш, защото другите ще те питат какво се е случило.

Не е нужно да излизаш с други, за да се влюбиш в тях или да те наранят. Когато си инвестирала толкова много от себе си в някой, който дори не е искал да е с теб, е нормално да бъдеш изтощена емоционално.

Но най-трудното е да се опиташ да продължиш напред, когато не знаеш колко всъщност си наранена, колко си чувствителна.

Отговаряш на съобщенията му. Опитваш се да бъдеш силна и се преструваш, че можеш да си приятелка с него.

Но това те унищожава всеки път, защото всеки път, когато го видиш, спомените изплуват в главата ти. Не можеш да спиш отново.

Знам колко боли. Знам колко е гадно всеки красив спомен да се върти в главата ти. Не можеш да изтриеш всичко. Трудно е, макар и да не сте били във връзка.

И знам какво е да не можеш да се справиш с болката, която те изяжда отвътре. Разбили са сърцето ти и ти е трудно да се възстановиш. Може да отнеме време, но всичко ще се нареди.

Забрави за него. Нека той не е част от живота ти, защото няма да се чувстваш добре, докато е в него.

Може би ще забележи. Може би ще осъзнае, че вече не говорите толкова често. Може би ще се обади, за да види как си и какво има.

Част от теб иска да изкрещи, че е наранена, че си напълно разрушена. Искаш да му кажеш, но не го правиш, защото мислиш, че ще изглеждаш като глупачка.

Но не цялата вина е у теб. Той те е подлъгал. Ако е бил откровен от първия момент, може би нямаше да се влюбиш в него така, че днес да се чувстваш по този начин. Може би ти е казал всичко това, за да те държи около себе си.

Не се обвинявай. Ти не си виновна за болката, за която друг е отговорен.

Плачи. Плачи силно. Чувствай. Отдръпни се, защото ти не заслужаваш това. Когато се възстановиш, няма да си позволиш да те наранят отново.

Защото ти заслужаваш връзка, време и щастие.