Чудиш ли се как да прекратиш връзката си без съжаление?

Сигурна ли си, че човекът, с когото си не е за теб?

Искаш ли да разбереш дали постъпваш правилно?

Напълно ли си наясно, че ако не направиш това правилно, би могла да оставиш човека отсреща опустошен?

Прекратяването на връзка без съжаление е напълно възможно и в един идеален свят така биха свършвали всички отношения.

И така, как да прекратиш връзката си и да си тръгнеш с високо вдигната глава?

1. Увери се, че даваш най-доброто от себе си

Много е важно, когато искаш да прекратиш връзката си без да съжаляваш, да се увериш, че си направила всичко по силите си, за да я накараш да „проработи”. Много хора си тръгват от отношенията си, без наистина да „вършат” работа. Тръгват си, защото човекът до тях не разбира чувствата им или не им позволява да излизат с приятелите си през почивните дни. По думите на Ариана Гранде: „Благодаря ти, следващият.“ Но какво, ако има скрит скъпоценен камък под повърхностния въпрос, който не виждаш, защото просто си се отдалечила от връзката? Ами ако половинката ти не разбира чувствата ти, но те обича лудо и би искал да разбере как да го направи, но трябва да му покажеш как? Приятелят ми веднъж ми каза: "Не знам какво да правя!" И не знаеше. След като му показах, имаше по-добра идея. Така че се увери, че не се разделяш с някого заради повърхностни настроения. „Свърши” си работата, „копай” дълбоко, говори с човека до теб за нещата, които те разочароват и виж дали можете да ги поправите, за да продължите напред заедно. Няма ли да ти е неприятно да видиш твоя човек с някоя друга, ако той е този, с когото искаш да бъдеш, но никога не си го попитала?

2. Направи го поради правилните причини

Увери се, че когато мислиш за това как да прекратиш връзката си без да съжаляваш, го правиш заради правилните причини. Ако прекъсваш отношенията си, защото има някой друг, НЕ ГО ПРАВИ. Тревата невинаги е по-зелена, без значение колко невероятно изглежда. Ако прекратяваш връзката си, защото приятелите или семейството ти казват, че трябва, НЕ ГО ПРАВИ. Това е твоята връзка и трябва да разбереш дали този човек е за теб. Ако прекратяваш връзката си, защото той не печели достатъчно пари, не е достатъчно горещ или слуша странна музика, НЕ ГО ПРАВИ. Само защото някой не отговаря на идеала на обществото за перфектен човек, това не означава, че не е идеален за теб. Увери се, че прекратяваш връзката си заради правилните причини, които си премислила и знаеш, че този човек не е правилният за теб. Ако не го направиш, винаги може да съжаляваш!

3. Не прекъсвай всяка комуникация без предупреждение

Ако искаш да прекратиш връзката си и да се чувствате добре, не изчезвай. В днешно време това се случва често - мъжете и жените изчезват без да говорят с партньора си. Независимо дали се страхуват да се сблъскат с някого, твърде мързеливи са или просто са прекалено заети, хората просто изчезват и никога повече не чуваш за тях. И докато това може да е добре за момента, някой ден ще съжаляваш. Ще съжаляваш, че си се отнасяла към някого с толкова малко уважение, знаейки, че си го наранила дълбоко и че си могла да направиш нещата по различен начин. Щом веднъж прекъснеш всяка комуникация, не можеш да го върнеш. Винаги ще бъдеш човекът, който го е направил. Така че, ако обмисляш да постъпиш така с твоя човек, не го прави. Със сигурност ще съжаляваш някой ден.

4. Позволи му да каже мнението си

Когато късаш с някого, е важно той да може да разговаря с теб за решението ти да прекратиш връзката. Хората обичат да анализират разделите и дали отношенията са завършили внезапно или бавно, затова е важно всеки от вас да има възможност да говори за това с другия. Не казвам, че трябва да говорите за това отново и отново, но даването на взаимна възможност да се каже каквото трябва е много важна част от прекратяването на връзката без съжаление.

5. Отнасяй се с другите така както искаш и те с теб

Ако все още се чудиш как да прекратиш връзката си без съжаление, ето златния стандарт за това как да го направиш. Най-добрият начин да спреш отношенията си без да съжаляваш, е да се отнасяш с човека до теб така, както искаш и той да се отнася към теб. Това означава, че ако не си човек, който не иска да анализира раздялата устно, да не позволяваш на партньора си да го прави. Сигурни сме, че ако ролите бяха разменени, би искала към теб да се отнасят с доброта и уважение. Не би искала човекът до теб да изчезне или да говори за теб зад гърба ти. Искаш да кажеш мнението си и да продължите напред. Затова помисли внимателно как ще се почувстваш, ако някой се раздели с теб и как би искала да се отнесе към теб по време на този процес.
Мисленето за това как да прекратиш връзката си без съжаление предварително е отличен начин да се гарантира, че тя ще свърши добре. Съжаляването за края на едни отношения е нещо, с което ще трябва да живееш завинаги. От личен опит ти казвам, че не искаш това. Затова се увери, че не се отказваш прекалено бързо, че не изчезваш, че го правиш поради правилните причини и че ще позволиш на човека до теб да каже това, което има нужда. Ако направиш тези неща, ще можеш да продължиш напред с чиста съвест и да намериш любовта на живота си.