Да живеем с други хора е почти неизбежна част в началото на 20-те ни години. Независимо дали сме избрали това да бъде с най-добрият ни приятел от детството, родителите ни или непознати, съжителството може да бъде прекрасно или непоносимо. Макар да изглежда, че всеки има поне една история за ужасен съквартирант, как да разберете дали именно ние не сме в тази роля? Прочетете следващите редове и вижте как зодията ви влияе върху способността ви да живеете с други хора:


Овен: Лидерът

В природата ви е заложено да сте лидер, затова съквартирантите ви чакат да зададете тона и правилата на дома за всичко. Някой трябва да се обади на наемодателя? Всички гледат към вас. Някой трябва да намери решение за проблема с мишката? Да, отново вие!

 

Винаги преследвате това, което искате и не губите време да покажете на хората какво очаквате от тях. Съквартирантите ви понякога може да се подразнят от това, но нямат представа колко е трудно да живееш с някой, който не знае как да общува и за най-простичките неща.

 

Нещата, които носите в дома: Организация и лидерство

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Да искате от всички да мият чиниите. (Това или буболечки! Какво предпочитате?)

 

Телец: Кралете на „направи си сам“

Никога не сте виждали дом, в който да няма ръчно направени неща и да не ви хареса. Активни сте в Пинтерест и съквартирантите ви поддържат интересите ви като знаят, че имате пълен набор от инструменти и много кутии с „направи си сам съкровища“, така че и те могат да се възползват от тях. Намирате смисъл, когато мислите за това – имате склонност и нужда да работите с ръцете си.

 

Рядко имате конфликти със съквартирантите си, защото сте много търпеливи. Трудно могат да ви разстроят за малки неща. От друга страна, тъй като обикновено сте спокойни, тези конфликти често са големи, ако ги има. Търпението ви се превръща в упоритост, ако никой не разведри ситуацията и то бързо.

Нещата, които носите в дома: Буквално декорирате всичко и носите много практически неща, като нивелир и чук. Често сте искрено шокирани, че другите хора на вашата възраст нямат дори кабърчета.

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Слагането на блясък навсякъде, включително и по дивана и в микровълнова печка.

 


Близнаци: Постоянният редекоратор

Когато става въпрос за вашия дом, имате много различни идеи за това какво точно искате. Толкова много, че в действителност може да се окаже трудно да се съсредоточите и да купите каквото и да било. Минали сте през поне две жилища, без да сте закачали нищо по стените (винаги сте мислили, че ще го направите следващата седмица, докато не си спомните, че тогава се изнасяте.)
Това може да бъде доста досадно за вашите съквартиранти, защото не е като да нямате собствено мнение за нещата. Но ако откриете правилните за вас хора, скоро ще разберете, че докато някой не се заинати и не започне да взема генерални решения, ще се разбирате.


Нещата, които носите в дома: мнения, и то много!


Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Не можете да вземете решение за кабелен пакет в продължение на месеци или цяла година.

 

Рак: Емоционалният

Не може да отречете, че обикновено съквартирантите ви са вашите най-добри приятели. Просто сте приятелски настроени към хората. Имате безусловната им подкрепа, което кара всички да се чувстват комфортно във вашата компания и да ви споделят. Виждате дома си като безопасно място за оплакване и искате съквартирантите ви да се чувстват толкова добре, колкото и вие.

 

Приятелите ви обичат, че винаги сте наоколо, за да се възползват от вашето рамо за подкрепа и извор на съвети, но понякога искате хората да ви попитат как се чувствате и вие. Не че бихте си замълчали и без това, но все пак би било хубаво, ако попитат.

 

Нещата, които носите в дома: Емоционална подкрепа

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Да доведете приятел в дома си два пъти в седмицата и да се притеснявате, че сте лош съквартирант. Никой не го интересува толкова много, но колкото повече се вълнувате, толкова по-досадно е.


Лъв: Купонджията

Изключително общителни и харизматични, всеки знае, че купона в дома ви задава тона на останалата част от вечерта. Винаги имате много гости и сте страхотна домакиня (сериозно, трябва да напишете книга за партита).

 

Вашата постоянно отворена врата за гости може да накара съквартирантите ви да се почувстват изтощени, ако не издържат на темпото ви, но ако се справят, всичко е наред. Насладете се на тези години на общо съжителство, Лъвове, защото не всички ще имат вашата социална енергия.

 

Нещата, които носите в дома: Партито!

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Непочистване след партито! (Бяхте уморени.)


Дева: Саможертващият се

Вие често първи се извинявате след конфликт само защото не искате да живеете в напрегната атмосфера. Работите много всеки ден, за да искате се върнете у дома в атмосферата на драма. Съквартирантите ви може и да не го разбират, но вие сте гръбнакът на дома. Вероятно сте онзи, който е настроил кабела, Wi-Fi-а и ще напомняте за това на другите.


Вие сте домошар, домът за вас е храм. Ядосвате се, когато хората не почистват след себе си или по-лошо - когато всички ви карат да чистите (не го правите) и след това не ви благодарят. Жалко ли е да искаш да бъдеш ценен?


Нещата, които носите в дома: Липса на его

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Подреждате бъркотията на всички и изхвърляте една важна касова бележка на съквартирантката ви, с която може да върне онези ботуши. Но във ваша защита, те стояха в кухнята от седмици!


Везни: Медиаторът

Винаги сте неутралната страна във всеки конфликт, опитвайки се да покажете на двете страни различна перспектива. Изключително честни сте и никога не недоволствате освен ако някой наистина не го заслужава. Понякога (и казваме това с любов) това може да се характеризира като пасивна агресивност. От една страна, може би си мислите, че оставянето на бележка позволява на някой да разбере нещата по собствения му начин, а от друга страна, някои (казваме „някои“) ще разберат това като пасивна агресия.


Вашите добър вкус и зрялост са причината на съквартирантите ви даосъзнават какви щастливци са. Обичате зеленината и в апартамента ви вероятно има много прекрасни растения. Ако нямате, отидете и купете няколко - вероятно ще се изненадате да откриете тази своя скрита страст.

 

Нещата, които носите в дома: Работа в екип, зеленина

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Избягвате ги в опит да избягате от конфликти


Скорпион: Самоувереният

Самоуверените Скорпиони са благословение и проклятие - всичко зависи от това с кого живеят. Ако живеете с емоционални хора ще бъде страхотно, ако не са емоционални – може да стане сложно. Скорпионите не се страхуват да кажат какво мислят и показват на хората как чинията, стояла мръсна в продължение на една седмица, ги е подразнила. Хората, които бягат от конфликт, може да не се впишат в това съжителство. Може да се окаже наистина пречистващо да живееш със Скорпион, защото нещата не се натрупват и не се превръщат в нехаресване. Всичко е открито през цялото време, от самото начало.

 

Нещата, които носите в дома: Прозрачност

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Да казвате открито всичко


Стрелец: Имащите кабелен пакет

Вие сте щедри, но сте склонни да обещавате много неща. Не е нужно да правите това, скъпи Стрелци! Съквартирантите ви ви обичат, независимо от невероятния кабелен пакет на родителите ви. Те обичат, че прибирайки се у дома ще могат да се насладят на ярката ви личност. Какво по-добро усещане от това, че знаеш, че имаш подкрепа, което прави впечатление на всички истински домакини. Вие сте безстрашни по начин, който действа на хората. Ще кажете какво мислите, независимо от последствията. Разбира се, в този момент се чувствате страхотно, но идва време, в което си пожелавате да не бяхте реагирали толкова спонтанно.

 

Нещата, които носите в дома: Големи планове и достъп до акаунт при кабелния оператор


Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Изтъквате, че кранът тече, но не го оправяте. Никой не очаква да го направите, затова е дразнещо, ако кажете, че ще се заемете и след това се отмятате.

 

Козирог: Майката

Като основна фигура във всяка житейска ситуация, съквартирантите ви са благодарни да знаят, че сте на разположение с цяла аптечка, когато се приберат у дома, изтощени от парти. Вие се грижите за всички и никога не искате нищо в замяна. Вие сте традиционалисти в този смисъл - ако видите някого, който се нуждае от помощ, му помагате. Не можете просто да седите и да гледате как някой се бори.

 

Нещата, които носите в дома: Отговорност


Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Да изисквате от тях да използват подложки за чаши

 

Водолей: Този, който има нужда от много време за себе си

Винаги независими, съквартирантите ви са благодарни, че никога не трябва да почистват след вас или да вършат вашата работа. Вие сами се залавяте за тази „работа за възрастни“. Като добър слушател, винаги сте готови да помогнете и да изслушате драмите на съквартирантите си, въпреки че това понякога може да доведе до неочакван резултат. Когато се превърнем в прекалено добри слушатели, хората често забравят, че се нуждаем от лично време, в което да се отпуснем.

 

След като намерите идеалните си съквартиранти обаче, сте безкрайно щастливи. Разбира се, харесва ви да сте независими, но според вашите условия. Не ви допада да оставате сами за прекалено дълго време.

 

Нещата, които носите в дома: Добър вкус за книги и съвети

 

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Понякога може да не излезете от стаята си за една седмица. Приятелите ви питат дали са направили нещо нередно, а вие им отговаряте като им обърнете гръб и затворите вратата.

 
Риби: Нестрахуващият се от неуспех

Внимавайте да не би вашите съквартиранти да не се възползват от добротата ви. Да, всичко е наред е, ако този път вие се погрижите за кухненската и за тоалетната хартия, но съквартирантите ви трябва да разберат, че не сте момиче за всичко.

Когато намерите подходящите хора, с които да живеете, домът ви се превръща в зона за творчество и проекти. Вашето художествено око и деликатното ви поведение карат всеки да се чувства сигурен и да разкрие креативността и страстите си. Успешно се справяте и ако трябва да живеете сами. Други хора може да съжаляват или да са самотни, но не и вие, Риби. Времето, в което живеете сами, се превръща в един от най-продуктивните ви периоди.

Нещата, които носите в дома: Добра музика и съдействие

Най-вероятно може да ядосате съквартирантите си с: Може да ядосате самите себе си първо, след като осъзнаете, че се възползвате от всеки ъгъл.