Датата ни на раждане определя много черти от характера ни и оказва влияние дори върху начина, по който се държим с приятелите си.

Овен

Овенът е доминантен знак, който има много силен характер и държи винаги да е в центъра на събитията. Ако ти си Овен, най-вероятно искаш да си ръководителката на приятелския ти кръг. Ти винаги търсиш нови забавления и приключения, в които с удоволствие въвличаш и приятелите си. Харесваш динамиката и много обичаш да говориш, даже понякога е трудно да ти вземат думата. Приятелите ти те ценят, защото си енергична, слънчева и лоялна (или поне докато не те предадат).

Телец

Телците са благонадеждни и верни приятели. Ако ти си Телец, за теб е много важно да се чувстваш удобно в компанията на приятелите ти и търсиш хора, с които можеш да почувстваш духовна свързаност. Затова и подбираш приятелите си много внимателно, а повечето ти приятели са с теб от дълги години. Приятелите ти много те ценят, защото винаги спазваш обещанията си и си винаги готова да им помогнеш. Освен това си доста мъдра и обикновено внасяш малко логика и разсъдливост в приятелския ти кръг.

Близнаци

Близнаците обичат да завързват разговори с напълно непознати хора. За тях непознатите са приятели, с които още не са се запознали. Те могат да завържат разговор с всеки и обичат да говорят. Разпознаваш ли се в това описание? Ако ти си зодия Близнаци, най-вероятно си много енергична, жизнерадостна, чаровна и духовита личност. Приятелите ти те ценят, защото си забавна, вярна и жертвоготовна – винаги си готова да защитиш приятелите си, ако някой ги нарани.

Рак

Ракът е много сложен знак – хората от тази зодия са хем много чувствителни, хем могат да бъдат дистанцирани и резки. Обикновено са интроверти, тихи и затворени, но както се казва – тихите води са най-дълбоки. Ако ти си Рак, най-вероятно лесно ти кипва, но в същото време много бързо ти минава и прощаваш лесно. Не харесваш големите компании и предпочиташ да разговаряш с хората на четири очи, защото тогава се водят най-дълбоките и смислени разговори. Приятелите ти те ценят, защото си състрадателна и винаги си насреща, когато някой има проблем, освен това даваш чудесни съвети (в които ти самата не се вслушваш!).

Лъв

Лъвовете са лидери по природа и затова се опитват да ръководят приятелите си, но в същото време са много щедри и верни приятели, които винаги отделят време и енергия за близките си. Ако ти си зодия Лъв, най-вероятна си интересна, уверена, енергична и чистосърдечна личност. Приятелите ти те ценят, защото могат да ти вярват и знаят, че би направила и невъзможното за хората, които обичаш.

Дева

Девите са приятели за цял живот, които дават всичко за любимите си хора. Ако ти си зодия Зодия, най-вероятно притежаваш силен и постоянен характер, което те прави много благонадеждна приятелка. Ти умееш да изслушваш хората и да даваш чудесни съвети. Може да имаш проблем с това да изразиш собствените си чувства и мисли, но много добре се справят с разплитането на чуждите проблеми. Разчиташ не само на силната си интуиция, но и на разсъдливостта си. Приятелите ти те ценят, защото знаят, че винаги могат да си поплачат на твоето рамо.

Везни

Везните са много комуникативни личности, които не обичат да бъдат сами и предпочитат големите компании. Те обичат веселието, динамиката, градския шум и купоните. Ако ти си зодия Везни, най-вероятно си доста приказлива, хубаво е, че си и много сладкодумна, така че дългите ти и подробни разкази никога не дотягат на приятелите ти. Близките ти те ценят, защото си много спокойна личност, която не обича конфликтите и затова се стреми винаги да внася хармония в приятелския си кръг. Ти си много грижовна, състрадателна и отговорна към приятелите си.

Скорпион

Ако ти си зодия Скорпион, за теб можем да кажем, че си много вярна и жертвоготовна приятелка, но понякога си болезнено честна и това може да засегне по-чувствителните ти приятели. Освен това много трудно прощаваш, защото очакваш всички да са така лоялни и отдадени като теб – ако приятел те излъже веднъж, си склонна повече никога да не му вярваш, защото си на мнение, че щом те е излъгал веднъж, ще те излъже пак. Приятелите ти те ценят, защото умееш да пазиш тайни, а и хората обичат да ти разказват проблемите си, защото си добра слушателка.

Стрелец

Стрелците са широкоскроени личности, те обичат да се забавляват, да пробват нови неща и да пътешестват. Ако ти си зодия Стрелец, вероятно имаш чудесно чувство за хумор и умело се разбираш с най-различни хора и среди, но предпочиташ малките компании. Приятелите ти те ценят, защото си лоялна, отдадена и много жертвоготовна за близките си хора. Много държиш на това другите да те уважават и ценят, ако усетиш, че те приемат за даденост – веднага си тръгваш.

Козирог

Козирозите са изключително верни и благонадеждни приятели. Те обичат малките радости в живота и въпреки че изглеждат студени на пръв поглед, те могат да бъдат много сантиментални. Ако ти си зодия Козирог, на теб определено може да се разчита и никога не би отказала да помогнеш на приятел в нужда. Около себе си винаги създаваш усещане за дом и уют, затова привличаш земните и чистосърдечни хора. Ти самата не обичаш превземките и винаги избягваш драмите. Много трудно е да те излъже човек и изключително се дразниш на хората, които си намират извинения, вместо да ти кажат истината в очите. Ако те излъжат, може и да простиш, но никога няма да забравиш.

Водолей

Воделеите са едни от най-скъпоценните приятели! Е, след като ви допуснат до себе си. Ако ти си зодия Водолей, най-вероятно се доверяваш трудно на хората и в началото изглеждаш леко студена и дистанцирана. Когато прецениш, че даден човек заслужава твоето внимание, вече си готова да му покажеш своята грижовна и слънчева страна. Интуитивно разбираш хората и си много интелигентна, което те прави добра съветница. Приятелите ти те ценят, защото умееш да ги мотивираш и си винаги готова да им помогнеш с правилния съвет.

Риби

Рибите са много дружелюбни личности, които могат да намерят обща тема за разговор с всеки. Ако ти си зодия Риби, това означава, че си много състрадателна към болките на приятелите си и си винаги готова да помогнеш, толкова си жертвоготовна, че често пренебрегваш собствените си нужди и проблеми, за да се погрижиш за приятелите си. Би дала и ризата от гърба си, без да очакваш отплата. Освен това си много остроумна, интуитивна и емоционална. Приятелите ти те ценят, защото си сърдечен човек, който без думи разбира какви са проблемите им, а и никога не ги съди за грешките им.