Разбира се, всеки ден е хубав да се появиш на бял свят. Раждането е чудо както за родителите, така и за малкото човече. Да имаш бебе вероятно е най-прекрасния дар на този свят и от този ден животът на родителя се променя завинаги. Но може ли месецът на раждане да предначертае бъдещето и характера на детето? Да, разбира се! Вижте саеми за себе си и научете какви са децата, родени през месец март.

Март е месец, в който се раждат повече бебета, отколкото през зимата, но и по-малко, отколкото през лятото. Интересното е, че това е периодът, в който природата се пробужда и все пак това изглежда не е най-доброто време за зачеване, тъй като 9 месеца по-късно (през ноември) се бележи най-малкият брой новородени. Вярва се, че през март се раждат повече момчета, отколкото момичета.

Забелязва се, че бебето, родено през март, е добър човек, който показва съпричастност и желание да помага на слабите. Най-важните качества на тези деца са честност, емпатия и мило отношение. От друга страна те са малко капризни и имат променливи настроения. Могат да бъдат ядосани за дълго и да помнят грешките на останалите много време.

Мартенските деца често демонстрират музикален талант. Харесват пътешествията и интериорния дизайн. В бъдеще е важно за тях да бъдат доволни от работата си. Тези деца знаят от началото какво искат и какъв кариерен път ще изберат. Те са упорити и непрекъснато се стремят към целите си. Също така са много отдадени и работят упорито, но полагат още повече усилия, ако виждат ефекта от всичко това.

Ако не са ценени и хвалени, лесно се обезкуражават. Огорчени от отношението, бързо започват да търсят нови предизвикателства. Обичат да учат и знаят нови неща и се отдават винаги на 100%. Предпочитат индивидуалната работа пред екипната. Харесват правилата да са ясни, макар и редовно да ги нарушават.

Децата, родени през март, ще бъдат най-успешни като адвокати, архитекти, учители, шофьори или атлети. Биха постигнали добри резултати и в рекламата или униформени служители. Ако работят за някого биха искали отговорността за задачата да е изцяло тяхна. Ако са шефове са твърде емоционални, често претенциозни и понякога несправедливи.

Мартенските деца боледуват пто-често от останалите, дори и да изглеждат здрави и енергични. Често имат алергии и проблеми с респираторната система. Някои от тях имат проблеми с метаболизма. Типични за тях са проблеми със сухожилията и предразположеност към травми. Родителите им трябва много да внимаватн в грижата за тях.

Децата, родени през март, не са много устойчиви на напрежение. Често не съумяват да се справят със стреса, имат променливи настроения и лесно изпадат в депресии. Проучване, извършено от психолог на име Мориц Тремър, показва, че шизофренията най-често се проявява при хора, родени през март. Хората, които празнуват рождения си ден през този месец, често се пристрастяват към различни вещества.

Бебетата, родени през март, имат зодиакален знак Риби или Овен. Рибите са спокойни, тихи и понякога меланхолични и дори изолирани. Трябва да направите много, за да видите усмивки на техните лица. Тийнейджър от тази зодия може да бъде доста проблемен, тъй като има променливи настроения, бунтарски емоции и може да посегне към забранени субстанции. Трябва да обърнете внимание на поведението му и да бъдете търпеливи.

Овенът е дете със силен характер, упорито и доста трудно. От съвсем малко може да бъде капризно и да изпада в истерия, ако му бъде отказано нещо. Като тийнейджъри те са харесвани от приятелите си и обичат да купонясват. Може да имате много причини да се карате с тях, но все пак те са първите, които се съгласяват. Дори и да употребят лоши думи, скоро съжаляват за тях.