Колкото и да е трудно, трябва да приемем ситуацията и да продължим напред. Но може би преди това трябва да преминем през етапите на това какво е да искаме някого, с когото не можем да бъдем, а накрая ще се чувстваме по-добре.

Осъзнаване

Изведнъж те удря като нещо, което никога преди не си чувствала - О, наистина го харесваш. Това често е човек, когото познавате отдавна, дори приятел, колега или апатичен приятел и изведнъж не можеш да го извадиш от главата си. Сякаш си напълно различен човек и всяко взаимодействие, което някога сте имали, трябва да бъде преразгледано, като че трябва да има някакъв скрит смисъл в него. Опитваш се да го извадиш от главата си, но той е там всяка сутрин, преследва те и те радва в еднаква степен.

Претегляне на възможностите

Може би трябва да кажеш нещо. Трябва ли да кажеш нещо? Как дори би се заела с това? Дали двамата просто ще се напиете заедно и изведнъж ще се случи нещо? Дори ако можеш да получиш достатъчно течна смелост, за да направиш ход, как всъщност ще играеш? Имала си цели разговори със себе си под душа, опитваш се да планираш идеалния начин да го уведомиш, че си много влюбена в него... но всичко, което казваш, ти звучи лудо. Когато дойде моментът, сякаш има някакво съмнение, решаваш да не го правиш, защото си изплашена. В момента, в който леко пияна целувка би имала смисъл, не си я направила. Когато двамата сте били сами и си могла да кажеш нещо, си се сдържала. Била си предпазлива и сега си отново там, където си започнала - в пълна тишина.

Обсебване

Мислиш за него вечер и през деня. Наблюдавала си всяко възможно място онлайн, където е писал нещо или е публикувал своя снимка. Далеч си от това просто да си падаш по него, искаш го и го искаш още повече, защото сега знаеш, че не можеш да го имаш (или защото не си достатъчно смела, или защото той не е влюбен в теб).

Отричане

Така че се преструваш, че изобщо не го харесваш! Хаха, разбира се, никога не съм те харесвала! Как може да си толкова глупав? Всъщност „преглеждаш“ списъци в главата си за всички причини, поради които не е добра идея да го харесваш и как никога не би могла да го харесваш на практика, защото е напълно грешен за теб. С цялото време, което прекарваш в опит да говориш на себе си, че не го харесваш, всъщност го искаш повече, само защото знаеш, че ако наистина не е бил важен за теб, никога няма да ти се налага да мислиш за това.

Едва се сдържаш

Приемаш, че го харесваш, но не можеш да направиш нищо. Просто съществуваш в своето вечно състояние на желание и свикваш. Това е като болка в мускулите, която няма да изчезне и понякога се усеща малко далечна, но знаеш какво е, така че просто го приемаш. В задната част на главата ти има глас за това колко го харесваш, но става по-лесно и по-лесно да го игнорираш, за да можеш да продължиш деня си.

Поражение

Пускаш го, защото знаеш, че няма нищо, което наистина да те държи активна. И не е просто да се събудиш един ден и да кажеш „Не искам вече този човек“, той просто бавно се изплъзва от теб малко по малко и започваш да се събуждаш без да мислиш първо за него сутрин. Цялото ти тяло ти позволява да забравиш, малко по малко.

Случайни спомени

Месеци могат да изминат - дори години - и всичко ще изглежда, че отново е наред. И тогава изведнъж ще се появи нещо, което ще те накара да го запомниш по начин, по който не си си позволявала. Ще си спомняш какво точно е било да го сънуваш, подробностите за нощта, в която почти го целуна над бирите си, безкрайния начин, по който бе говорила за него на няколкото си доверени приятели. И това не е съвсем неприятно чувство, а просто чиста носталгия. Боли да го запомниш, най-вече защото има толкова малко, което да помниш.