Когато любовта е правилната... се чувстваш като у дома.

Тя е като онова усещане, когато се прибереш вкъщи след дълъг работен ден и се преоблечеш в удобни дрехи, след което се отпуснеш на дивана си, за да изгледаш любимото си телевизионно предаване. Вкъщи си и си в безопасност. Знаеш къде е мястото на всяко нещо. Не се страхуваш от килера, мазето или тъмните пространства, защото знаеш какво има там. Усещането за лекота те обзема, когато преминеш през входната врата и видиш твоето си пространство, твоите неща и твоето щастливо място. Гледките и звуците са успокояващи. Това е усещането да се излегнеш в леглото си и да се потопиш в покоя.

Когато любовта е правилната... дори най-обикновените неща се усещат като велики жестове.

Като да отидеш да напазаруваш хранителни стоки и да му вземеш любимия чай. Или когато той те събужда с аромата на кафе, докато ти се излежаваш все още. Или когато ти благодари за приготвената вечеря и изхвърли боклука след това. Когато те завие, докато си се отпуснала на дивана. Когато даваш на твоя човек и последното пържено картофче, нищо че толкова ги обичаш. Когато опитваш нови неща, защото знаеш, че партньорът ти просто иска да сподели страстите си с теб. Или когато имаш женска вечер с момичетата и отиваш без вина, защото знаеш, че той също има свое време, в което се чувства добре и се забавлява.

Когато любовта е правилната... тя се усеща като приятелство.

Изглежда, че най-добрият ти приятел и най-добър любовник са се слели в един човек. Изглежда, че смехът се е превърнал в новия съквартирант във вашата къща. Смеете се до сълзи, смеете се на глупави неща, които никой друг в целия свят няма да сметне за забавни, но това няма значение, защото и двамата ги разбирате. Двамата се допълвате. И сякаш искаш всяка една свободна секунда да бъдеш с този човек и да правиш всичко онова, за което душите ви копнеят. Но ти е и също толкова приятно да си в обятията му и да не правите нищо, просто защото навън вали.

Когато любовта е правилната... я чувстваш като най-добрия избор, който някога си могла да направиш.

Това е решението да продължиш да се събуждаш до същия този човек до края на живота си. Това е изборът да се довериш, да общуваш, да бъдеш честна със себе си и с този човек. Това е изборът да развиваш връзката ви, която един ден да се превърне в най-свещения съюз. Това е изборът ти да си тук за него, както и той за теб!

И няма нищо по-смислено и прекрасно от това!