Понякога минаваме през периоди от нашия живот, където всичко изглежда изключително трудно. Не се чувстваме щастливи. Изтощени сме. Обзети от тревоги и страхове, те продължават да ни преследват.

Понякога лошите ни дни са последвани от още по-лоши. Не можем да си починем. Чудим се дали нещата няма да се оправят, или ще продължава още.

Ако животът ти се стори прекалено труден, помисли за всички лоши моменти, през които си преминала и си оцеляла. Помисли за всички задачи, с които си се провалила, и за тези, с които си пожънала успех. Спомни си и всички онези дни, в които си смятала, че никога няма да свършат. Не забравяй проблемите, с които си се сблъскала. Тези, които ти изглеждат глупави сега, както и онези, които са вече далеч и назад във времето.

Когато преминаваш през трудности, си спомни, че предните пъти си се справила. Защо този път да е различно? Животът е безкрайна битка, но ти си оцеляла.

Припомни си най-щастливия ден в живота ти. Спомни си малките неща, които те карат да се усмихваш - сладолед през горещите летни дни, например. Спомни си смеха на хората, за които те е грижа. Имаш толкова много време. Един ден лошите дни ще останат зад гърба ти.

Когато преминаваме през трудни моменти, не е лесно да мислим за бъдещето. Чудим се как да ги преживеем. Понякога просто трябва да живеем ден за ден и няма какво повече да направим.

Когато животът изглежда прекалено труден, можем единствено да преминем през него с надежда. Надежда, че нещо хубаво ще ни очаква от другата страна на проблемите. Ние сме по-силни от тях. Няма проблем да потърсим помощ, когато ни е нужна. Понякога е нужно да оставим гордостта си настрана.

Когато животът изглежда прекалено труден, по-труден, отколкото трябва да е, запомни, че ти си силна. Способна си да се справиш. Всичко ще се оправи. Бъди упорита и позитивна! Всичко ще се нареди!