Стига с този биологичен часовник!

Ето кои са причините защо е по-добре да не бързате с раждането.

Няма значение каква е причината да не се впуснете в родителството – избрали сте кариерата или не сте намерили подходящия партньор?

Няма нищо страшно в това да отложите най-важната „професия“ в живота си.

Това може да повлияе на мозъка ви!

Да, чухте добре. Проучвания показват, че да станете майка след 35 може да засили мисловните процеси.

За да се определи как по-късната бременност може да действа на когнитивните способности, е направено изследване сред 830 жени, като се проследява паметта им, функционалните умения, както и общата им култура.

Участничките, които са родили децата си след 35-годишна възраст, са показали значително по-добри резултати. Момичетата родили между 15 и 24 години се представят по-слабо. Те обикновено достигат пълна, осъзната зрялост около 40-те.
Учени смятат, че силният прилив на хормони по време на бременност могат да засилят функцията на мозъка. Особено ако става въпрос за по-късна такава.
Ако това се случи в по-късен етап от вашия живот, мозъкът ви ще е по-функционален по-дълго време.

Всички тези новини са чудесни за по-възрастните майки, защото има голяма вероятност децата им да наследят тази интелигентност.

Има още много причини да изчакваме с децата. Както знаем, за да можем да се насладим на целия процес да бъдем родители, имаме нужда от сигурност, спокойствие и осъзнатост в действията си.

Обществените нагласи бавно започват да се променят, така че не изпитвайте вина, когато родители и приятели постоянно ви натякват, че сте закъснели. Сами ще усетите кога е правилният момент!