Първите три епизода от сериала, наречен "Harry&Meghan" бяха пуснати на 8-ми декември в Нетфликс. Още преди премиерата на документалната поредица изявленията на Меган Маркъл и поведението ѝ в епизодите породиха бурни реакции.

В новия епизод Меган Маркъл разказа как се е запознала с кралица Елизабет II и показа как ѝ се е поклонила. Докато говореше, до нея седеше Хари, който очевидно се чувстваше много неудобно. Той само се усмихна кратко.

Меган се среща с кралицата на обяд в Роял Лодж в Уиндзор, малко след като тя и херцогът на Съсекс разкриват, че се срещат през 2016 г. Елизабет II е първият член на кралското семейство, който се среща с херцогинята.

"Тя не знаеше как се разви всичко. Подобна система беше шок за нея", каза Хари, а след това Меган продължи, смеейки се: "Мисля, че е сюрреалистично." Каза ми: „Сега ще се срещнеш с баба ми“. Не знаех, че ще я срещна до няколко минути преди самата среща. Отидохме до Роял Лодж за обяд и Хари каза: „О, моята баба е тук, тя ще бъде там след църквата“. Той ме попита: „Знаеш да се кланяш, нали?“ Мислех, че се шегува."

Меган сравни срещата с кралицата със средновековни събития, тоест с това, което се показва в американския театър "Medieval Times", където се играят средновековни игри и битки.

"Как обясняваш това на хората? Как обясняваш, че трябва да се кланяш на баба ми? Как обясняваш това, особено на някой от Америка? Това е странно", добави Хари.

Херцогинята подчерта, че вече разбира, че това е важен въпрос и че американците ще го разберат, защото имат театър "Medieval Times".

„Поклоних се и казах: „Радвам се да се запознаем, Ваше Височество“. Беше толкова интензивно. И когато тя си тръгна, Евгения, Джак и Фърги ми казаха: „Беше страхотна“. Благодарих им. Не знаех какво правя."

Много хора, сред които експерти и запознати с кралския етикет смятат, че отношението на Меган към великобританските традиции е подигравателно и повече от обидно. И именно това видео предизвика множество негативизъм към бившата актриса. В третия епизод на поредицата Меган разкри, че е трябвало да търси в Гугъл думите на британските национални химни, но не е посещавала „интензивен курс“ по кралски етикет, както смятат онези, които мислят, че е била много подготвена, когато е започнала връзката си с Хари.