Малките блокчета „Лего” не са любима играчка само на децата. Любовта към легото преминава отвъд поколенията и възрастните също обичат да строят кули и фигури от разноцветните елементи.

Като казваме възрастни, нямаме предвид само себе си! От фирмата имат специален отдел, наречен „Лего идеи”, който се занимава с разработването на нови комплекти. Всеки може да предложи идея за нов модел от лего. Ако идеята събере достатъчно гласове и датската компания смята, че има потенциал, новият сет от блокчета става реалност.

Благодарение на тази практика вече има сетове с „Доктор Кой”, „Ловци на митове” и „Теория за големия взрив”. Което е просто страхотно!

Наскоро от „Лего” обявиха новата си идея – комплект с групата „Бийтълс”. Сетът ще бъде пуснат в продажба през ноември и ще бъде реплика на Жълтата подводница!

„Поемете на невероятно подводно пътешествие с лего версията на Жълтата подводница от емблематичния анимационен филм, създаден от „Бийтълс”. Комплектът е подходящ за игра или за витрината ви. Жълтата подводница съдържа страхотни, автентични детайли, включително и малките фигури на Джон, Пол, Джордж и Ринго”, обясняват от компанията.

„Бийтълс” създават своя филм „Жълтата подводница” през 1968 г. Те пишат музиката и се появяват за кратко в края на филма. Начинанието им се увенчава с огромен успех не само сред публиката, но и сред критиците.

Вижте очарователния трейлър на комплекта тук: