Гостите и семейството ти ще се влюбят в това сладко изкушение, което изглежда елегантно и разкошно, а изисква минимална усилия.

Време за приготвяне: 40 минути

Степен на сложност: Лесна

Порции: 16

Необходими продукти:

  • 1 опаковка замразено бутер тесто, размразено
  • 230 г сирене „Бри“, нарязано на тънки парченца
  • 1 жълта и сладка ябълка, с премахнати семки, нарязана на тънко
  • 2 ч.л. мед
  • 2 с.л. печени осолени бадеми, нарязани
  • 2 с.л. зрънца от нар

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрей фурната на 200 градуса.

2. Върху продълговата и голяма тава постави пергаментова хартия и отгоре постави един лист бутер тесто с размери около 25х30 см.

3. Завий краищата на бутер тестото (около 1-2 см от листа), за да се образува ръб. С вилица надупчи тестото навсякъде.

4. Нареди сиренето на един слой върху бутер тестото. Отгоре нареди ябълките. Поръси с 1/8 ч.л. сол и черен пипер.

5. Печи сладкиша 30-35 минути или докато стане златист.

6. Поръси го с мед, нарежи го на парчета и сервирай с малко зрънца от нар.

Да ти е сладко!