Шумът и закъснението са едни от нещата, за които всички сме чували, че испанците правят. Някои от тях имат още по-интересни навици. Те ходят по барове със семействата си, например.

Открихме интересни факти за Испания и решихме да ги споделим с вас. Те са нещата, които всеки турист би забелязал в страната.

1. Разходки с мокра коса

Хората в Испания мият косата си сутрин, а не преди да си легнат. Те нямат време да я изсушат и излизат така. Това важи за децата и възрастните.

2. Повтарят много прилагателни

Ако ние кажем, че някои момиче е красиво, испанците биха повторили красиво няколко пъти, за да направят изказването си по-емоционално.

3. Ходят по барове с децата си

В Испания е нормално да отидеш на подобно място с цялото си семейство. Честа гледка са родители, които се забавляват, и детето им, което спи до тях. Испанците не се страхуват и притесняват от шума, защото от малки свикват с него.

4. Белят всички плодове

Това важи не само за портокалите, лимоните и ананасите, а и за прасковите, ябълките и т.н. Има просто обяснение. В някои райони на страната невинаги е имало чиста вода. Така те са се научили да се предпазват.

5. Делят сметката

В заведенията те не плащат само за нещата, които са поръчали. Те си разделят сметката между тях. Ако има 5 човека на масата, тя се дели на 5. За тях няма значение колко си изпил.

6. Те имат 30-минутни почивки за кафе

Испанците не обичат да работят много. Всеки ден в 11 сутринта те напускат работните си места и излизат навън. Понякога почивката им продължава повече от обичайното.

7. Те изхвърлят боклука си на пода

Ако изпуснеш салфетката си, не е нужно да я вдигаш. Ако го направиш, всички ще бъдат изненадани. За местното население е нормално да оставяш неща на земята. Ето защо не е нужно да се притесняваш за подобни неща.

8. Те се плашат повече от вторниците, отколкото от петък 13-ти

Старо испанско поверие гласи, че хората не трябва да се женят, да пътуват или да се местят в тези дни. Причината е, че това е денят на Богът на войната. Вторник на испански е „martes”.

9. Те са щастливи и на малкото им лично пространство

Някои хора си мислят, че испанците не разбират от лично пространство, но това не е така. Те просто са свикнали с малко такова, за да са добри в общуването.

10. Замразен хляб

Ако някога посетиш испанец в дома му, ще се изненадаш, че хлябът им е замразен. Това е нормално. Те го правят, за да го консумират по-дълъг период от време.

11. Не използват думата "чайник"

Не го правят, защото рядко пият чай. Любимата им напитка е кафе.

12. Разделят деня на 5 части

Испанците явно мислят, че денят не бива да е разделен на 4 части. Наричат петата “madrugada”, което няма превод. Това е времето от полунощ до часът на разсъмване.

13. Не си мият ръцете

В Испания повечето хора носят обувките си и у дома. Те нямат и навика да си мият ръцете, когато се приберат или след използване на тоалетната. Това е странно за чужденците, но за местните е нормално. Явно смятат, че градовете им са чисти.

14. Бременните жени правят тест, за да разберат могат ли да ядат шунка

Освен стандартните тестове, които бременните жени правят, испанките имат и специален, който показва дали могат да похапват шунка, или не. Оказва се, че тя може да навреди на плода.