Любовта никога не е била лесна за мен.

Бях се вторачила в очите на неемоционални любими, казвайки ми, че не чувстват нищо към мен, а гласовете им са по-студени от зимната буря. Сърцето ми бе разкъсано след безброй разбивания, всяко едно по-опустошително от предишното. Някои раздели бяха внезапни и колебаещи се, което ме накара да се запитам дали аз съм причината за това.

Така че, когато най-накрая срещнах някого, с когото искам да се обвържа, не беше лесно.

След миналите си преживявания никога не съм мислила, че ще намеря любовта. Никога не съм мислила, че любовта е нещо, което ще дойде без усилия при мен. Никога не съм мислила, че ще се озова в трайна връзка. Никога не съм мислила, че някой ще ме приеме въпреки всичките ми несъвършенства. Никога не съм мислила, че ще срещна някого, който ще ме види такава, каквато съм и ще ме обича еднакво. Никога не съм мислила, че някой ще ме избере умишлено от милионите и ще реши, че аз съм единствената. Никога не съм мислила, че случайна среща ще процъфти в любов за цял живот.

Никога не съм мислила, че някой ще ме обича достатъчно, за да падне на колене и ще ме попита да се омъжа за него. Никога не съм мислила, че някой ще планира старателно моето мечтано предложение и ще направи изненадата на живота ми. Никога не съм мислила, че някой ще хване ръката ми така нежно и ще пъхне диамантен пръстен върху пръста ми, въплъщение на любовта му към мен.

Никога не съм мислила, че ще намеря някого, който ще ме кара да искам да отворя сърцето си и да обичам дръзко, невъздържано и недвусмислено. Никога не съм мислила, че ще имам късмета да намеря някого, който ме обича със същата интензивност. Никога не съм мислила, че ще се омъжа за любовта на живота си. Никога не съм си мислела, че ще бъда човекът, който ще бъде толкова увлечен с подготовката на сватбата от това да се вълнувам за мястото до избора на роклята, която ще обичам. Никога не съм мислила, че ще вървя до олтара с някого, когото обичам, за да изковем нова глава от живота си.

Най-вече никога не съм мислила, че любовта е толкова сигурна и обикновена. Успокоява ме и ме овластява през най-тъмния ми ден и ме вдъхновява да стана по-добра версия на себе си. Това е спокойствие и стабилност спрямо непостоянството и хаоса, излъчващи се в мен. Това е непоколебимо и вечно и ме кара да се чувствам незабавно у дома си.

Любовта не е разгорещени думи и постоянни спорове. Любовта не ме смалява и притъпява блясъка ми, за да може някой друг да ме приеме. Любовта не идва с предпоставки и изисквания, които определят дали съм достойна или не. Любовта не е пътуване с влакче в увеселителен парк, което ме води през еуфоричния връх до крайно ниското. Любовта не е объркване и смесен сигнал, че трябва да губя ценно време и усилия, опитвайки се да гадая. Любовта не лежи будна през нощта, притеснена, че правя грешка. Любовта не е толкова неуловима и болезнена, както някога си мислех.

Не вярвах, че любовта е за мен и това ми доказа, че греша. Дойде толкова неочаквано и се чувствах уверена, че този път щеше да е различно. По някакъв начин съм готова да видя къде ще ме отведе.

Защото когато любовта пристигне, и ти ще си готова.