Има моменти от живота на жената когато не трябва да обръща внимание на общоприетите стандарти за женска красота. Колкото и да ни се иска не може винаги да сме във форма. Причините за това са много. Идеалният вариант е да обичаме себе си каквито сме – щом се чувстваме добре в тялото си, значи всичко е наред. Често обаче нещата стоят по съвсем различен начин.
Разбира се, периодът по време на бременност и след него влияе най-много на женското тяло. Хормоните ни правят каквото си искат и в рамките на девет месеца настъпва бърза и коренна промяна.

В повечето случаи няма как да не обърнем внимание на големите разлики във физиката ни, след като родим. На всичкото отгоре разполагаме с интернет и социални мрежи, които ни заливат с жени, които изглеждат по-добре след раждането си, отколкото преди него. И то в доста кратки периоди от време. Истината е, че това са много редки случаи, а преобладаващите ситуации са много качени килограми, голям корем, който се прибира трудно и разтегната кожа...

Поради тази причина споделяме няколко снимки с вас, които ще ви докажат, че всяка жена се нуждае от време за възстановяване и това е напълно нормално!
В социалните мрежи можете да откриете групи, в които майките се подкрепят взаимно, споделяйки снимки след раждане, независимо как изглеждат.

„Ето нашата снимка с малката ми дъщеричка. Честно казано оказа се много по-трудно, отколкото предполагах. Родих с цезарово сечение три седмици преди термина. Дали коремът ми ще изглежда по този начин винаги, не знам. Надявам се, че не. Оказа се, че е много по-лесно с емоционалната част – преживях всичко, но все още си поплаквам веднъж на ден, когато трябва да я кърмя, а гърдите ми изглеждат ужасно. Огромни са и всичко става в мляко. Това е второто ми дете и да ви кажа, понякога се чудя как се справят майките, които имат три деца? Обожавам бебешкия рай, в който се намирам, но понякога ми става криво. Въпреки всичко, да се грижа за двете ми деца е любимото ми занимание“.

„Така изглеждам 4 месеца след раждането. Определено не съм от жените, които изглеждат така сякаш не са раждали. Нямате идея колко се колебаех, дали да кача тази снимка. Правя всичко възможно, за да изглеждам по-добре, а и да е почувствам така, но на моменти ми е много трудно. Има дни, в които всичко е наред, но има такива, в които не искам да се поглеждам в огледалото.

Всеки път, когато се почувствам зле, си напомням, че все пак в тялото ми е имало малък човек. В рамките на 9 месеца тялото ми се променяше с всеки изминал ден – повтарям си го, когато се почувствам зле.

Сядам и я гледам известно време докато спи. Тогава всичко си идва на мястото си. За мен майчинството не означава стремеж да се вмъкна в старите си дрехи, а да прекарвам скъпоценното си време са малкото си съкровище“.

„Това е последната седмица, в която бебето е в корема ми. Раждането и бременността ми дадоха толкова много нови усещания свързани с тялото ми, че започнах да възприемам себе си по съвсем различен начин. Толкова съм благодарна за всичко, което се случи последните месеци, а появата на детето ми беше най-голямото чудо, което ми се е случвало“.

„Изчаках известно време, преди да споделя тази снимка. Почти всеки ден ме питат как съм успяла да сваля килограмите, след като родих близнаци, но истината е, че не съм полагала усилия. Имам късмет, че кожата ми е еластична. Стомахът ми не изглежда както преди и бедрата ми са малко по-широки. Единственото, което промених беше, че имах желание да водя по-здравословен начин на живот. Започнах да се чувствам значително по-добре в тялото си. Знам, че няма да изглеждам както преди, но съм напълно съгласна щом имам две прекрасни деца“.

 „Защо да се срамувам? Това което расте в теб, дава на обществото надеждата за промяна. Усещаш неща, които един мъж никога няма да изпита. Бащата няма да изпита,това което една майка, прегръщайки детето си. Тялото ти се променя. Ти също. Когато погледнеш в миналото осъзнаваш колко си узряла емоционално и ментално. Сърцето ти отива на места, които никога не си вярвал, че ще видиш. Цялото ти тяло е различно, но си струва. То е точно такова каквото трябва да бъде! Не крийте тези промени, няма от какво да се срамувате!“.

,