От 28.03 до 11.04. Меркурий, планетата на разума и комуникациите ще преминава през знака Овен, най-силния и лидерски настроен знак от зодиака.
Периодът е идеален за управление на дейности или хора, както и за отстояване на собствените позиции и интереси пред останалите. Ще имаме желание да блеснем пред и да изпъкнем с талантите и уменията си. Ще се стремим да не зависим от чуждото мнение и благоволение.

Много е вероятно някои от нас да стартират нови и интересни дейности, които ще им помогнат за развитието на кариерата, а други да започнат нови лични връзки или важни приятелства.

Няма да сме особено търпеливи през периода и нещата бързо ще ни омръзват, но за сметка на това ще кипим от енергия и трудно ще се спираме на едно място.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Овен на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. При тях е възможно да се стигне до преподреждане на отговорностите в личния или в професионалния живот.

Някои от тях ще стартират връзки, други ще предприемат по сериозни стъпки в настоящо партньорство, трети ще променят насоката в работата си, четвърти ще изграждат нещо важно, най-вероятно стабилна структура в някоя сфера на своя живот.

Въздушните знаци Везни, Близнаци и Водолей е добре да се ослушват за предложения или съвети, понеже някъде в обкръжението им може да има хора, които много да могат да им помогнат за изпълнението на по нататъшните им планове и разгръщането на потенциала им.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще отделят време и внимание на свой любим човек през периода. Ще стигнат до важни откровения и прозрения във връзка с развитието на отношенията им.

Земните знаци Козирог, Дева и Телец по всяка вероятност ще са изключително комуникативни и пробивни, особено по въпроси, които засягат финансовото им състояние.