От 09.12. до 29.12. Меркурий ще се намира в знака Стрелец.

Докато планетата на разума и комуникациите преминава през най-авантюристичния, широко скроен и оптимистичен знак от зодиака, периодът е идеален за изучаване на чужд език, водене на съдебни дела, явяване на изпити, подписване на договори, покупко-продажба на имоти, стартиране на дейност или занимания с конни спортове. Ще сме общителни, любопитни, ще търсим нови хоризонти и нов смисъл и цел в живота си.

Обзети от желание за разширение и развитие, някои от нас ще се насочат към изучаването на нови и интересни култури, чрез пътувания, книги или активно общуване с чужденци. Други ще задълбочат знанията си в дейността, в която са ангажирани и ще намерят начин да подобрят квалификацията си. Много по-малко от обикновено ще забелязваме подробностите и незначителните детайли, понеже ще търсим цялостния смисъл в нещата.

Най-ползотворно ще се отрази пребиваването на Меркурий в Стрелец на огнените знаци Стрелец, Лъв и Овен, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Голяма част от тях ще демонстрират нещо ново пред света и заобикалящите. Някои ще афишират връзка, други скъпа придобивка, а трети ще бъдат забелязани за професионалните им възможности и умения.

Въздушните знаци Водолей, Везни и Близнаци ще се получат важни съобщения, доставки или обаждания през периода. Не е изключено да имат кратки пътувания и развлечения и да срещнат интересни хора, с които да флиртуват и да се забавляват.

Водните знаци Риби, Рак и Скорпион ще намерят начин да си припечелят допълнителни средства или ще получат забавени плащания.

Земните знаци Козирог, Телец и Дева ще са силно романтични и отнесени. Повечето от тях ще освободят време за половинките си и ще ги поглезят.