Капризната планета промени посоката си и бележи началото на много добър период за всички ни!

От 27 септември до 18 октомври Меркурий бе ретрограден, което направи живота за много от знаците на зодиака доста труден. Най-потърпевши се оказаха Дева и Близнаци, които особено силно почувстваха негативното влияние на сприхавата планета. 

Е, най-накрая можете да дишате спокойно - планетата промени посоката си. Това означава, че всичко ще започне да се движи нагоре, отношенията между близки и колеги ще се подобрят, а конфликтите на рабтното място ще се разрешат. 

Въпреки факта, че Меркурий смени енергията си, до 22 октомври е възможно да се отразява все още негативно на някои от нас, макар и с отслабени сили. Така например, ако сте планирали да закупите домакински уреди или електроника, отложете това събитие за края на месеца. И като цяло, бъдете особено внимателни с всякакви финансови транзакции. Сега е чудесен момент да завършим започнатите проекти, но побързайте, защото нямате много време преди да разрешите всички належащи въпроси преди 22 октомври.

Що се отнася до сферата на любовта - отложете всякакви разправии до края на месеца, ако не искате в противен случай да почувствате остатъчното влияние  на Меркурий, който обича да си прави жестоки шеги с хората. Съществува риск да не намерите най-подходящите думи и да не овладеете емоциите, което не е никак добре за връзката ви. Намерете подход и с по-мил тон предайте необходимата информация на половинката си.

А ето и кои са знаците, които ще почувстват най-много приятната промяна след края на ретроградността на Меркурий: 

Телец

Много представители на този знак имаха значителни проблеми, свързани с финансовото си състояние, но с напускането на ретроградния Меркурий делата им значително ще се подобрят. Късметът ще покаже, че не ги е забравил. Напълно възможно е да получите голяма сума под формата на награда или печалба от лотарията. А наградата е само малка част от всички добри неща, които могат да ви се случат в най-близко бъдеще. Припомнете всичките си най-смели планове и знайте, че сега е времето да ги превърнете в реалност.

Близнаци

Много Близнаци работиха усилено през последния месец и не успяваха да си починат подобаващо, но ето, че има светлина в тунела. До 22 октомври направете последни напъни и завършете започнатите дела, след което се отдайте на заслужена почивка. Не е изключено да получите достойно възнаграждение за труда си. Нещо повече - мили Близнаци, сега е моментът да намерите нов източник на доходи, който да ви успокои и внесе сигурност в живота ви.

Скорпион

В последните дни на октомври Скорпионите ще трябва да се изправят пред съдбоносни събития в живота си. Много представители на този знак могат да променят статуса си поради брак или раждане на детенце. Но дори и да не се случат толкова мащабни събития в живота ви, то тогава очаквайте завръщането на предишна страст в личния ви живот от миналото. Разрешаването на конфликтите с бизнес партньорите ви не трябва да ви тревожи, защото ще бъде повече от успешно. Друг малък бонус от съдбата за някои от вас, Скорпиони, е че е възможно да се изкачите по кариерната стълбица и да получите подкрепата на влиятелен и уважаван от вас покровител.