Хиляди жени годишно си поставят силиконови импланти, за да си повдигнат самочувствието или за да изглеждат по-привлекателни в очите на мъжете. Силиконовите импланти обаче се появяват чак през 1962 г., а нещо ни подсказва, че мъжете са харесвали пищни гърди още откакто е имало хора. Какви трикове са използвали жените преди появата на силикона? Нека разберем.

Сутиените

Започваме с най-безобидното и очевидно изобретение – сутиените с подплънки. Разбира се, имало е и сутиени, които са били леко... плашещи. Като заострените сутиени през 40-те години. Ако искаш да извадиш очите на половинката си... в съвсем буквален смисъл.

Корсети и мазила

През XIX век се е вярвало, че носенето на корсет може да увеличи бюста, в което, разбира се, няма нищо вярно. И все пак корсетът избутвал гърдите нагоре и създавал красиво деколте. Жените обаче искали още по-добри резултати и затова започнали да се мажат с разни мазила, като зехтин и кокосово масло. Те също не помагали.

Чашки със засмукване

Във Франция се появяват други, по-страшни методи, които днес са напълно отхвърлени. Гърдите на жената се поставяли в тези метални чашки. Чрез въздух и вода върху гърдите се оказвал огромен натиск и те се подували. Ефектът траел само няколко часа, а самата процедура била страшно болезнена, така че скоро жените се отказали от този метод, особено след появата на силиконовите импланти.

Силиконови инжекции

След Втората световна война японските войници започнали да предпочитат девойки с по-пищни гърди. Японките, които по принцип имат крехка фигура и малък бюст, трябвало да прибегнат към отчаяни мерки. Някои от тях си инжектирали силиконови инжекции директно в гърдите, което можело да им коства живота. Силиконът предизвиквал гангрена и гърдите трябвало да бъдат ампутирани, преди да стане твърде късно.

Диети

Преди десетилетия жените са вярвали, че сладките неща ще увеличат размера на бюста им. Което не е лъжа – с покачването на теглото се увеличава и размерът на бюста, но ефектът не е такъв, какъвто си очаквала. Смятало се е, че шоколадът и содата са особено ефективни.

Като цяло май трябва да се радваме, че са измислили силиконовите импланти. И докато някои жени си поставят силиконови гърди, за да си повдигнат самочувствието, нека не забравяме, че процедурата помага и на много жени, чиито гърди са били премахнати заради рак на гърдата.