Представителите на зодия Риби не се печелят лесно, а да ги задържите до себе си е още по-трудно. Може ли все пак някой да ни даде съвети как да „хванем златната рибка на куката“?

„Мечтатели“, „фантазьори“, „инфантилни до безпомощност“, „абсолютни деца“, „креативни“, „уязвими души“ – така дамите описват мъжете Риби в интернет пространството.

Тези разнопосочни характеристики изненадват някои от нас: всеки е чувал за мистерията на Скорпионите, за бурния темперамент на Овните, но мнението за Рибите е, че нямат сложен характер. Всъщност съвсем не е лесно да разбереш поведението на хората от тази зодия. Да им влезеш под кожата и да изградиш хармонични отношения с тях е още по-трудно. Но защо?
В повечето хороскопи ще прочетете, че Рибите са чувствителни натури, бягащи от реалността във вътрешния си свят. За разлика от своите „роднини“ – Раците, те не се затварят в черупка и жадуват фантазиите им да бъдат оценени. Например от любимата жена.

Според психолога Е. Федорова – „Хората, родени под знака на Риби, имат мек, дружелюбен характер, който предизвиква симпатия у другите. В същото време духовно крехките мъже често изпитват емоционално пренапрежение: те могат внезапно да се затворят в себе си или да избухнат без причина. В такива моменти не ги притеснявайте и не предизвиквайте кавга. Основното за Рибите е към тях да се отнасят с разбиране. Най-добрият начин да се разбирате с мъж Риби е да проявите желание да го изслушвате и искрено да му съчувствате.

Съгласете се, това не е лесно да се приеме.

Всяка черта на характера обаче има поне две измерения. Вродената склонност към бягство в света на фантазии може да направи от „мрънкащия“ изключителен творец. Микеланджело, Ботичели, Вивалди, Реноар, Римски-Корсаков, Врубел, Гагарин, Стив Джобс и дори Айнщайн – всички са представители на зодия Риби. Всеки от тях, благодарение на мечтите си, създаде нещо уникално. Ако не бяха фантазиите на Айнщайн за хода на времето, ако не беше вярата на Гагарин във възможността за завладяване на Космоса, ако не беше иновацията на Ботичели в живописта, светът щеше да загуби много.

Обаче сред Рибите се срещат и акули. Момичето, което се опитва да завладее мъж Риби, трябва да бъде чувствително, открито и искрено. И в същото време – силно и надеждно. Внимателното отношение към вътрешния свят на избрания мъж ще бъде ключът към силните семейни отношения “, казва Екатерина Федорова.
Изглежда, че рецептата е доста проста: слушайте, разбирайте и приемайте. Въпреки това не всяко момиче е готово да се справи с тази задача – много се оплакват от егоизма на Рибите, тяхната обидчивост и неспособността им да изразят чувствата си.
„Трудни за разбиране, слабохарактерни мрънкалници, маскирани като романтици. Лигльовци ” – ще срещнете и такива мнения за мъжете Риби.

Съгласете се, това не е лесно да се приеме.

Всяка черта на характера обаче има поне две измерения. Вродената склонност към бягство в света на фантазии може да направи от „мрънкащия“ изключителен творец. Микеланджело, Ботичели, Вивалди, Реноар, Римски-Корсаков, Врубел, Гагарин, Стив Джобс и дори Айнщайн – всички са представители на зодия Риби. Всеки от тях, благодарение на мечтите си, създаде нещо уникално. Ако не бяха фантазиите на Айнщайн за хода на времето, ако не беше вярата на Гагарин във възможността за завладяване на Космоса, ако не беше иновацията на Ботичели в живописта, светът щеше да загуби много.

Тайната на успеха на мъжете Риби е в правилната енергия. Силната и твърда духом любима може да насърчи партньора да премине от думи към действия. Важното е да не прекалявате.

„Доминирането на жената във връзката с такъв партньор е възможно само с разбиране на мярката. Все пак мъжът е глава на семейството. В исторически план мъжът е защитник, завоевател и доминант. Независимо от знака на зодиака, нека вашият избраник разбере своята важност и значение. Нека взема решения и дава пример на децата“, съветва Екатерина Федорова.

Рибите не търпят натиск и постановления. Обичат искрения разговор, чувството за близост и доверие. Бъдете мили с тях, пазете егото им. В противен случай можете да се натъкнете на предателство.

Да, мечтателните и чувствени Риби са склонни да проявят лекомисленост. Не могат да бъдат наречени „женкари“, не биха предприели първи стъпката, но могат да се поддадат на изкушението, отправено към тях от красива непозната. Не се изненадвайте – такава постъпка напълно отговаря на тяхната жажда за нови преживявания.

Експертът успокоява: „Всеки може да се промени. И това не зависи от принадлежността към определен зодиакален знак. Има различни причини, поради които хората изневеряват, като често и двамата партньори са виновни. Ако някои от нуждите на партньорите не са задоволени в семейството, например нуждата от уважение, секс или признание, пренебрегнатият партньор решава да компенсира това отстрани. За да могат съпрузите да останат верни един на друг, е важно те да се чувстват пълноценни и щастливи в семейството. Ако изведнъж почувствате, че някъде има празнина, тя трябва да бъде запълнена. Научете се да говорите един с друг за всичко, включително въпроса: „Какво не ни устройва в нашата връзка и как да се справим с това“. Бъдете екип, научете се да се разбирате. Тогава нищо няма да унищожи семейството ви.

Освен от разбиране, мъжът Риби има нужда от възможност да реализира своите нестандартни идеи.

Не пречете на любимия си да поема дори проекти, които според вас са безперспективни. Да отвори собствена художествена галерия? Да създайте костюм на Железния човек? Да полети до Плутон? Да, да, и пак да – не се намесвайте! Тогава партньорът ви ще се стане по-откровен с вас, ще ви се довери напълно и може би наистина ще създаде нещо полезно.

Сам мъжът Риби признава, че точно такова одобрение и безкритично приемане му е необходимо като слънцето и водата. „Винаги много се страхувам, че няма да ме разберат, страхувам се да не изглеждам глупаво в очите на момичетата и затова съм потаен. Държа се нормално само с тези, в които съм 99% сигурен (100% – не можете да бъдете сигурни в никого). Необходимо е човек да знае, че ще бъде приет такъв, какъвто е, въпреки странностите, мечтателността и понякога фантастичните нереалистични идеи “, сподели потребител на нашия форум.

Рибите имат слабост не само към противоположния пол, но и към алкохола. Във форумите единодушно заявяват, че мъжете от тази зодия са „големи пиячи и често прекаляват“. Ако вашият спътник започне да проявява такава склонност, трябва бързо да разберете причините за това и да се запитате дали той е щастлив? Необходимо е да стабилизирате психиката му. Често депресията на Рибите е причинена от краха на надеждите и фантазиите. Осигурете на любимия човек подкрепата, от която се нуждае – особено в труден за него период – тогава той дори няма да си помисли за стимуланти или друга жена.

Астрологът Инна Любимова е сигурна: „За мъжете Риби чувствената страна на отношенията е на първо място. Често идеализират партньорката си и са готови на много жертви в името на любовта. Най-важни за хармонията в отношенията са емоционалният комфорт и максималното доверие. Ако мъжът разбере, че не може да ви се довери напълно, тогава връзката няма да има смисъл“.