Искам да чуя плача на бебето ми, това е звук, който ме кара да се усмихвам в 3 сутринта. Това е звук, който мислех, че никога няма да чуя. Искам да завлека умореното си тяло в стаята и да помириша уханието на прегръдките, защото въпреки че преборих безплодието, има толкова много жени, които все още се борят, за да чуят този звук.

Искам да виждат как децата ми си играят, оставяйки бъркотия след себе си. Искам да се намеся за стотен път в караницата им кой да си играе с любимата играчка, макар че играчките са две.

Искам да се учудя на отвратителната миризма и да се питам с какво ли съм ги нахранила. Но това е памперс, който преди мислех, че никога няма да подуша.
Задачите ми всеки ден се увеличават и искам да стават още повече. Защото все се случва някое от децата ми да иска да е гушка, да иска нещо за хапване и тогава да го попитам: „Какво имаш в устата? Прозореца ли облиза?“

Искам втората ми глътка кафе за деня да бъде ледено студена, защото съм го направила преди 3 часа, а сутринта е преминала в игри, хранене и гушкане.
Искам да отида на обяд, където някой от двамата ще крещи, защото не му позволявам да си играе с ножа.

Искам да се огледам и да се усмихна на възрастната двойка, която тайно си мисли, че децата ми не са възпитани добре. Защото не мислех, че семейството ми ще се състои от 4-ма души.

Искам да се чудя защо кошът за пране е винаги пълен и да се усмихвам, докато сгъвам дрехите.

Искам да седна на стълбите в на обяд и да закуся, надявайки се, че децата ми няма да ме видят, за да мога да се нахраня. Но те винаги ме виждат и аз винаги споделям храната си с тях. Но това е хубаво. Не мислех, че ще се появите, за да има с кого да споделям. Гладуването си заслужава.

Но най-вече искам да кажа: Безплодие, аз те победих! Искам всички, които се борят, да продължат да се борят. Останете позитивни и имайте вяра. Тези, които са изгубили битката, знайте, че не приемам нито един ден с моите деца за даденост. Знам, че вие заслужавате да се впуснете в приключението, наречено „родител“.

Знайте, че мисля за вас всеки ден и искам да ви помогна да спечелите битката.
А вие, майки, прегърнете малките си съкровища и помислете колко благословени сте, че ги имате. Защото една на всеки осем жени би стигнала и до край света, за да може да се наслади на такава прегръдка.