Надявам се да избереш добротата, когато всички други не го направят. Когато някой има нужда от помощ и подкрепа, бъди мила и добра. Някои хора имат нужда от това.

Надявам се да избереш съпричастността, макар и да не искаш. Някои хора ще ти дадат толкова причини да ги съдиш, да не ги харесваш, но когато се държат по начини, които ти не разбираш, бъди съпричастна. Виж нещата от тяхната гледна точка.

Надявам се да избереш спокойствието, когато около теб всичко е един хаос. Когато всичко е наопаки, когато някой не може да оправи цялата заобикаляща го неразбория, бъди спокойна. Някои хора имат нужда от сигурно и спокойно място.

Надявам се да изберем мира, макар и навсякъде да се водят войни. Когато някой иска да те въвлече в негова битка, бъди мирна.

Надявам се да избереш доверието, дори и когато другият е лъжец. Когато някой те лъже и не ти показва нужното уважение, запомни, че не всеки би направил всичко за теб. Доверявай се. Някои хора ги е страх.

Надявам се да избереш търпението, макар и около теб да има само въпросителни. Когато някой не може да ти даде отговорите, когато се чудиш дали не трябва да се откажеш, бъди търпелива. Някои хора си струват чакането.

Надявам се да избереш любовта, колкото и да е трудна в сравнение с омразата. Когато те обиждат и подценяват, обичай. Някои хора се нуждаят от тази любов повече от теб.