Майк Тайсън е роден на 30 юни 1966 година. Боксьорът има 50 победи, 44 от които са с нокаут и 6 поражения. 

По повод празника на Майк решихме да съберем едни от най-култовите истории, свързани с него.

Татуировката на лицето

Майк Тайсън е известен с огромната си татуировка на лицето. Те са част от него и никой не може да с го представи без нея.

Оказва се, че този дизайн не е бил първият избор на боксьора. Той искал да покрие лицето си със татуировки на сърца, за да стане известен като "човека на сърцата".

Борба с тигър

Боксьорът има толкова победи, че един ден решава да приеме ново предизвикателство - да се пребори с представител на животинския свят. 

Майк влиза в затворен тенис корт и се бие с бял бенгалски тигър. Борбата завършва наравно. Оказва се, че животното е домашен любимец на боксьора, така че сме предубедени към резултата.

Бременност по време на затвор

Докато излежава 6-годишна присъда, Тайсън се сближава с една от служителките на затвора.

Според него те били интимни по три пъти на ден и накрая мистериозната дама забременяла, но малко слд това направила аборт.

Предложение за борба с горила

Преди години Майк Тайсън предлага на служител в зоопарк 10 000 долара, за да го пусне в клетката на горилата. Боксьорът искал да види дали може да се пребори и с нея, но от зоопарка отказват предложението.

Ухото на Ивендър Холифийлд

Всички знаем за случая, в който Майк отхапа ухото на друг боксьор.

Тайсън захапва Ивендър Холифийлд по време на боксов мач и дори успява да отхапе малко от него. След този случай правата на боксьора са отнети за повече от година, а той е глобен цели 3млн. долара заради варварската си постъпка.

Боят с Дон Кинг

Тайсън и бившият му мениджър са имали многобройни скандали през годините. Най-сериозният от тях свързан със случая, в който боксьорът напада Кинг, докато се движат по магистралата.

В автобиографията си Майк използва нецензурни изрази, за да обясни, че сериозно е наранил Кинг.

Вуду магии

През 1991 година Майк Тайсън е обвинен в изнасилване на участничка в конкурса "Мис Америка" . 

Боксьорът прави всичко по силите си, за да избегне ефективна присъда или поне да излезе по-рано от затвора. 

Майк разказва, че се занимавал с вуду магии и споделя какви са били ритуалите. Според него благодарение на тях успява да излезе на свобода 3 години по-рано от очакваното.

Отново на ринга

Наскоро Майк обяви, че отново се качва на ринга. Причината за завръщането на 54-годишния боксьор е благотворителна. Той ще участва в серия мачове, а приходите ще бъдат дарени на хора с наркотична зависимост.

Бившият световен шампион се оттегли през 2005 година.