23-годишна финландка запазва всичко в семейството си, като се омъжва за доведения си брат, а родителите им подкрепят решението ѝ.

Матилда Ериксон казва, че никога не е обмисляла да се омъжи, докато не срещнала 27-годишния Самули, който станал неин доведен брат, след като майка ѝ се омъжила за баща му през 2019 г.

"Веднага откликнах със страст", казва г-ца Ериксон пред Yahoo News за срещата им на партито за 50-ия рожден ден на майка ѝ.

"Отне ни две седмици, за да започнем да се срещаме след това и той на практика веднага се премести при мен. Всичко се случи естествено."

Тя разказва, че някои от приятелите им са били малко колебливи по отношение на връзката, но майка ѝ е помогнала да "подреди мислите си", за да се стигне до брак.
"Някои от приятелите ни първо се съмняваха и ни осъждаха. Мисля, че това се дължеше на объркването, че някой, когото бях наричала доведен брат, сега трябва да се нарича мой приятел", споделя тя.

 

"Майка ми каза да направя каквото чувствам, че е най-правилно в този момент, като оставям всичко останало настрана и следвам сърцето си, и това ме накара да се омъжа за Самули. И двамата сме имали няколко дълги връзки преди, но никога не сме се чувствали така с някого."

Ериксон добавя, че според нея родителите на нея и Самули може би дори тайно са искали те да се съберат. Тя споделя също, че е проверила в Гугъл дали е възможно да има някакви правни последици в бъдеще.

"Първо намерихме някаква невярна, стара информация, че това би било незаконно, но за радост една от най-близките приятелки на сестра ми е студентка по право и ни каза, че няма да има проблем, ако искаме да се оженим", сподели тя.

Щастливата двойка е говорила за деца, но и двамата не бързат на този етап.