Знам, че си прекарала безброй нощи, чувствайки се разочарована и наранена, след като поредният мъж те е накара да си мислиш, че има нещо специално между вас. Мога да усетя колко си изтощена от опитите да се запознаеш с някой, който наистина си заслужава, само за да се прибереш у дома в края на деня с разбито сърце. Виждам страха в очите ти, който те предпазва от нова болка и разочарование. Веднага мога да забележа по начина, по който се отнасяш с хората, които не са ти близки, че непрекъснато се опитваш да си изградиш стена между вас.

Но искам да знаеш, че можеш да се довериш още веднъж, да позволиш на някого да ти покаже добрите си намерения.

Не всеки ще се отнася към теб по начина, по който са го правели хората в миналото ти. Вярно е, че е твоя отговорност да се предпазваш от болката и да се увериш, че никой няма да те нарани отново, но отблъскването на онези, които наистина искат да бъдат част от живота ти, ще те обвърже завинаги със самотата. Трябва да си позволиш да започнеш отново и да си позволиш отново да се влюбиш.

Защото ти обещавам, че някъде на този свят някой се взира в откритото пространство и се чуди кога ще намери най-подходящата за него половинка. Там някъде има човек, който мисли за теб и си мечтае да срещне някоя като теб. Въпрос на време е вашите житейски пътища да се срещнат и повярвай ми самата идея, че има друго човешко същество, орисано да те обича, може да направи пътуването ти до него по-малко самотно. Знаейки, че няма да остарееш сама, може да ти даде нещо, в което да вярваш.

Един ден, когато дойде времето, вселената ще те срещне с някой, който ще има достатъчно от качествата, които търсиш в твоя романтичен партньор.
Ще бъдеш изумена, когато погледнеш назад и най-накрая получиш отговора на въпроса „Защо връзките, които толкова отчаяно си искала да имаш с бившите си не са се развивали?“. Скоро ще бъдеш затрупана от мощното прозрение, че всички красиви неща в живота си струват бавно и с времето.

Когато откриеш човекът, който можеш да приемеш и обичаш, въпреки странностите и физическите му несъвършенства, целият ти свят по някакъв необясним начин ще се успокои и всичко ще си дойде на мястото. Изведнъж ще станеш по-спокойна. Огромният товар, който толкова дълго носиш ще изчезне, защото най-накрая ще можеш да се отпуснеш. Ще можеш да бъдеш спокойна, защото ще си намерила любовта, която си търсила след всички тези години.

Ще срещнеш човекът, който може да ти даде щастието, която никой никога не е успял да ти даде.

Искам да не спираш да се надяваш, че ще дойде денят, в който ще намериш някой, който няма да се страхува да обяви пред целия свят, че ти си тази, с която е избрал да прекара живота си. Той никога няма да се поколебае да те превърне в най-големия си приоритет. Той ще бъде там за теб, когато имаш най-голяма нужда от него, просто защото си толкова важна за тях. И ако някой друг се опитва да ви раздели, няма да има съмнение, че той ще се бори за теб. Той ще те уважа повече от всеки друг и няма да спре да се придържа към обещанията, които ти е дал.

Някой ден ще се събудиш и ще видиш уязвимата и неподправена версия на мъжа до теб и лесно ще го приемеш, дори ако космите му са навсякъде, дори и все още да не е измил зъбите си, дори когато спи дълбоко и очите му са плътно затворени. Ще прекарваш много вечери с един и същ човек и никога няма да свикнеш да си около него, никога няма да се умориш от смеха му, никога няма да искаш да спреш да го гледаш, докато ти говори, докато се разсейва с нещо по телевизията или просто чете книга.

Искам да повярваш, че независимо колко пъти си била наранявана от хората, които си харесала преди, все още е възможно да откриеш любовта, която заслужаваш.

Все още е възможно да се сблъскаш с някой, който ще накара сърцето ти да забие диво. Все още ще можеш да се влюбиш в начина, по който някой ходи, в начина, по който държи ръцете ти, в начина, по който се приближава към теб, когато не го гледаш.

Искам да запомниш, че трябва да позволиш на някой да се погрижи за теб. Знам, че си способна и достатъчно силна, за да се грижиш за себе си, но може би е хубаво да създадеш красиви спомени с някой до теб. Защото, колкото и е вдъхновяващо да е да живееш и да се оправяш без помощ, винаги ще има моменти, в които ще усещаш, че не е задължително да правиш всичко на този свят сама. Ще копнееш за привързаност и може би няма да те заболи, ако я получиш от някой, който наистина ще се иска да ти даде мечтаното чувство за сигурност.

Ще дойде ден, в който ще осъзнаеш, че вече не усещаш болка в сърцето си и ще можеш отново да се наслаждаваш на малките неща в живота. Ще изпиташ странно чувство на задоволство в живота си. По някакъв начин ще бъдеш щастлива да ходиш по земята напълно освободена от скърбите на предишния ден. И точно когато си помислиш, че любовта е последното нещо, от което се нуждаеш, някой изненадващо ще нахлуе в света ти. И тогава ще започнеш да усещаш, че навлизаш в най-прекрасния етап от живота си.